Ben O’Connor probeerde Tadej Pogacar te volgen op Oropa: “Ik was de domste renner in koers”
foto: Cor Vos
maandag 6 mei 2024 om 09:38

Ben O’Connor probeerde Tadej Pogacar te volgen op Oropa: “Ik was de domste renner in koers”

Niemand in het Giro-peloton durfde Tadej Pogacar te volgen, toen de Sloveen zondag zijn verwachte aanval plaatste op Oropa. Niemand, behalve Ben O’Connor. De Australiër deed een dappere poging om Pogacar bij te benen, maar blies zich daarbij volledig op. “Als je te dicht bij de zon komt, verbrand je jezelf”, zei hij na afloop tegen Global Cycling Network.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik was moedig. Ik wilde het proberen om Pog te volgen, maar ik was waarschijnlijk de domste renner in koers”, aldus O’Connor. “Ik bleef te lang aanhaken. Toen explodeerde ik simpelweg. Het is jammer, want ik denk dat ik zeker de op een na sterkste renner was. Maar waarschijnlijk de minst intelligente.”

O’Connor voelde zich ‘geweldig’ tijdens de eerste kilometers van Oropa. “Dus ik dacht: waarom niet? Je bent hier om te koersen. Ik kijk in koers nooit naar mijn vermogens tijdens een klim. Misschien als ik solo rijd, maar als je aanvalt, kijk je nooit. Je koerst gewoon op instinct. Misschien had het me wel een beetje geholpen, als ik naar mijn schermpje had gekeken en gezien had waar ik mee bezig was.”

Les geleerd
De Australiër van Decathlon AG2R had naar eigen zeggen pas te laat door dat hij te ver in het rood reed. “Pog keek achterom, zag dat ik in zijn wiel zat en wilde duidelijk solo gaan. Dus toen versnelde hij nog een keer en botste ik op mijn limieten. Ik dacht dat ik bij hem kon blijven, maar ik gokte wat te veel en maakte een behoorlijk grote fout. (…) Ik heb vandaag een grote les geleerd.”

Uiteindelijk kwam O’Connor als dertiende over de streep, op een minuut van Pogacar. Ten opzichte van Daniel Felipe Martínez, Geraint Thomas, Lorenzo Fortunato en Florian Lipowitz, die het dichtst bij Pogacar in de buurt wisten te blijven, verloor hij 33 seconden. In het klassement staat O’Connor nu tiende.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.