Remco Evenepoel verwacht spektakel in Baskenland: “Vaker koersen met verstand op nul”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 1 april 2024 om 14:53

Remco Evenepoel verwacht spektakel in Baskenland: “Vaker koersen met verstand op nul”

In de Ronde van Vlaanderen streden de beste kasseienrenners tegen elkaar, in de Ronde van het Baskenland (1-6 april) kruisen de beste ronderenners dan weer de degens. Remco Evenepoel is een van de favorieten op de eindzege, maar wat verwacht de Belg zelf van de zesdaagse rittenkoers?

Evenepoel waarschuwt in gesprek met Sporza voor een onvoorspelbaar en spectaculair koersverloop. “Er gaat minder een tactisch steekspel aan te pas komen dan in Parijs-Nice. Het zal vaker koersen worden met het verstand op nul. De aankomst zal geregeld op tien kilometer van de daadwerkelijke streep liggen. Sommige mannen zullen gebaat zijn bij een lange, harde koers.”

“Ikzelf hoef dan weer geen schrik te hebben op mijn sprint te rekenen. Al zal ik soms ook risico’s proberen te nemen. Het is telkens een speciale finale”, blikt de Belgische kampioen van Soudal Quick-Step vooruit. “Het wordt elke dag een spektakel, denk ik. Een die telkens alle kanten uit kan.”

Generale repetitie
Evenepoel zal in de Ronde van het Baskenland in de ogen kijken van Jonas Vingegaard en Primoz Roglic, twee renners die hij in de zomer ook zal tegenkomen in de Tour de France. Ziet de Belg deze ronde dan ook als een belangrijke generale repetitie voor de komende Ronde van Frankrijk? “Ja en nee. Vingegaard is topfavoriet in Frankrijk, maar dit is een heel ander parcours. Hij is de te kloppen man. Ik denk dat hij vooral op zaterdag mikt, want dat is de zwaarste rit.”

Evenepoel is de komende dagen de kopman van Soudal Quick-Step, maar de ploeg heeft ook Mikel Landa – de nummer twee van de voorbije Ronde van Catalonië – in de gelederen. “Iemand die nooit stress heeft”, lacht Evenepoel. “Hij zal me zeker bijstaan, maar als de mogelijkheid er is, moet hij zeker zijn eigen kans wagen. Ik hoop dat we goed samenwerken als duo.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.