Renners Deceuninck-Quick Step niet bij podiumceremonie na uitsluiting Keisse
foto: Cor Vos
woensdag 30 januari 2019 om 21:22

Renners Deceuninck-Quick Step niet bij podiumceremonie na uitsluiting Keisse

De renners van Deceuninck-Quick Step verschenen na afloop van de vierde etappe in de Vuelta a San Juan niet bij de podiumceremonie, dat melden Belgische media vanuit Argentinië. Dit deden zij een dag na de uitsluiting van Iljo Keisse, die met een seksuele pose op een foto de reputatie van de koers beschadigde.

Drie renners van de Belgische WorldTour-ploeg hadden op het podium moeten verschijnen: Julian Alaphilippe als leider van het algemeen klassement, Remco Evenepoel als koploper in het jongerenklassement en Álvaro José Hodeg vanwege zijn derde plaats in de vierde rit. Fernando Gaviria won de etappe, voor Peter Sagan en Hodeg. De renners van Deceuninck-Quick Step spraken ook niet met de pers na afloop.

‘Zaak-Keisse heeft weerslag gehad op de ploeg’
“De voorbije dagen waren moeilijk voor de ploeg. De renners voelden zich niet goed tijdens de wedstrijd, dus hebben we vandaag beslist om niet naar het podium te gaan”, verklaarde de persman van de ploeg tegen Het Laatste Nieuws. “Het was een beslissing op het laatste moment. Het leek ons beter voor de renners om snel te recupereren en klaar te zijn voor morgen. Het is begrijpelijk dat de renners zich niet goed voelden. Er is de hele situatie met Iljo geweest. Dat heeft zijn weerslag gehad op de ploeg.”

Eerder dreigde ploegbaas Patrick Lefevere al zijn renners uit koers te halen in San Juan, omdat hij het niet eens is met de beslissing om Keisse uit te sluiten. Uiteindelijk ging de ploeg wel ‘gewoon’ van start. Of de ploeg ook de komende dagen van de Vuelta a San Juan niet verschijnt bij de officiële plichtplegingen, is nog niet bekend.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.