‘Rentree Egan Bernal mogelijk in Vuelta a Burgos’
foto: Cor Vos
maandag 4 juli 2022 om 12:07

‘Rentree Egan Bernal mogelijk in Vuelta a Burgos’

Egan Bernal kan zich langzaam maar zeker opmaken voor zijn terugkeer in het peloton. Mogelijk is de Vuelta a Burgos die op dinsdag 2 augustus van start gaat, zijn eerste koers sinds zijn zware ongeval in januari. Dat meldt de Gazzetta dello Sport.

De Italiaanse sportkrant laat weten dat de klassementsrenner van INEOS Grenadiers van 5 tot 25 juli een hoogtestage afwerkt in Andorra. De Colombiaan sluit aan bij een groep ploeggenoten die toewerkt naar de Vuelta a España, die op vrijdag 19 augustus in Utrecht begint. Het zou gaan om Laurens De Plus, Ethan Hayter, Carlos Rodríguez en Pavel Sivakov.

Naar verwachting komt medio juli meer duidelijkheid over de comeback van de 25-jarige Bernal. Een mogelijkheid die op tafel ligt en momenteel het meest waarschijnlijk is, is de Vuelta a Burgos (2-6 augustus). Afgelopen jaar kwam de Colombiaan ook al in actie in de Spaanse etappekoers. Later moet blijken of hij ook van de partij kan zijn in de Vuelta a España.

Bernal raakte op 24 januari tijdens een trainingsritje op zijn tijdritfiets zwaargewond bij een botsing met een bus. Daarbij brak hij zijn dijbeen, knieschijf en verschillende rugwervels. Ook liep hij een klaplong op. De winnaar van de Tour de France 2019 en de Giro d’Italia 2021 onderging meerdere operaties, maar is ondertussen weer aan het trainen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.