Richard Plugge: “Heel serieuze bedrijven hebben zich gemeld”
maandag 23 juni 2014 om 15:42

Richard Plugge: “Heel serieuze bedrijven hebben zich gemeld”

Ploegmanager Richard Plugge is in gesprek met wat hij zelf noemt “serieuze bedrijven” om volgend seizoen naamgever en sponsor te worden van zijn ploeg. Vorige week werd bekend dat de huidige sponsor Belkin aan het einde van het jaar stopt.

Na de aankondiging van het slechte nieuws afgelopen dinsdag stroomde de mailbox van Plugge vol met nieuwe berichten van meer en minder serieuze partijen. “Maar daar zaten zeker een paar heel serieuze bij”, zei de ploegmanager op Radio1. “Ook zijn we weer in gesprek met bedrijven die we vorig jaar hebben gesproken toen we nog Blanco waren. Die contacten hebben we warm gehouden en nu weer aangehaald.”

In theorie moet Plugge voor het einde van het jaar een nieuwe geldschieter presenteren. “Maar beter elk moment eerder en liefst zo dicht mogelijk na de Tour”, zegt hij. Bijna alle Belkin-renners zijn einde contract. Met name tijdens de Tour de France treden renners in gesprek met ploegen over een contract. “Bijna alle renners hebben gezegd: ‘we geven je de tijd. We willen bij je ploeg blijven.’ Zij hebben gezegd te wachten met hun besluit tot na de tour”, bevestigt de oud-hoofdredacteur van NuSport-magazine.

Wanneer hij potentiële nieuwe sponsors kan openbaren is nog onbekend. “Ik hoop snel”, klinkt het veelbelovend.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.