Richard Plugge: “Kruijswijk en Roglic zien ook dat het niveau omhoog gaat”

maandag 19 augustus 2019 om 18:47
Richard Plugge: “Kruijswijk en Roglic zien ook dat het niveau omhoog gaat”

foto: Cor Vos (archief)

Jumbo-Visma heeft de huidige kopmannen Steven Kruijswijk en Primož Roglič afgelopen week op de hoogte gesteld van de komst van Tom Dumoulin. Sportief directeur Merijn Zeeman sprak de afgelopen week over de aanwinst. “Zij zien ook dat het niveau van de ploeg omhoog gaat en dus wordt de kans groter dat we kunnen winnen”, vertelt manager Richard Plugge in het radioprogramma Nieuws en Co.

“We hebben de afgelopen dagen veel met de mannen gesproken”, zegt Plugge over de gesprekken met Kruijswijk en Roglič. Vanaf 2020 komt daar dus Dumoulin bij. “We hebben straks een heel grote en sterke ploeg, daar kijken we enorm naar uit.”

“Tom Dumoulin is een fantastisch goede renner die we graag in ons team hebben. Hij is een meerwaarde voor onze ploeg”, gaat Plugge verder. “Hij ziet veel in de manier hoe wij werken. Hij ziet van buiten welke ontwikkeling wij hebben doorgemaakt met onze renners. Wij hebben hem kunnen overtuigen dat wij het beste programma voor hem te bieden hebben en dat wij gezamenlijk de strijd met Team Ineos aan kunnen gaan. Wij verslaan ze graag. Als je dan een aantal toppers in kunt zetten, dan is dat heel mooi. Dat ziet Tom ook en hij gaat ook graag die strijd aan.”

Koersprogramma
Welke kopman in 2020 de Giro, de Tour of de Vuelta gaat rijden, heeft Jumbo-Visma nog niet bepaald. Daar wordt in de winter over gesproken. Plugge verwacht geen problemen bij de afstemming van de programma’s. “In de komende Vuelta starten we bijvoorbeeld met Primož Roglič, Steven Kruijswijk en George Bennett. We spreken met iedereen de rollen af, om een zo hoog mogelijk resultaat als ploeg te halen. Ze kunnen heel goed van elkaar profiteren”, aldus de manager.

“Onze ambitie is om een grote ronde te winnen, met uiteindelijk de heilige graal: de Tour de France. We hebben als ploeg die doelstelling en elk individu ziet dat die kansen toenemen als we met meer sterke mannen aan de start staan.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.