Richard Plugge: “We zullen pas in de Tour zien wat het echte niveau van Pogacar is”
Foto: Cor Vos
vrijdag 24 mei 2024 om 09:01

Richard Plugge: “We zullen pas in de Tour zien wat het echte niveau van Pogacar is”

Ploegmanager Richard Plugge heeft zich uitgesproken over de situatie van zijn kopman Jonas Vingegaard. De Deen van Visma | Lease a Bike gaat volgens Plugge alleen naar de Tour als hij honderd procent is.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Jonas stelt het goed, en zijn progressie gaat heel goed”, vertelt Plugge aan Cyclingnews. “Maar we moeten onze beslissing op een later moment maken of hij echt in staat is om aan honderd procent aan de start van de Tour te staan. We moeten afwachten hoe de evolutie blijft gaan in de komende weken, maar we hebben goede hoop. Aan de andere kant willen we hem en onszelf ook de tijd geven om een goede beslissing te nemen. We plakken daar geen deadline op.”

De manager wil zijn kopman dan ook alleen meenemen onder bepaalde voorwaarden. “Hij is daar de uittredende winnaar. Hij heeft de Tour nu twee keer op rij gewonnen, maar als hij aan de start komt, dan moet dat aan honderd procent zijn. De Tour is geen wedstrijd waar je minder goed heen kan gaan en dan te hopen op het beste. Hoop is nooit een goede start, dus we moeten zeker zijn van zijn niveau.”

Pogacar
Intussen volgt Plugge – die donderdag naar Italië kwam – ook de Giro d’Italia. Daar zag hij rozetruidrager Tadej Pogacar indruk maken, maar veel conclusies wil Plugge daar nog niet aan koppelen. “Ik denk dat wat hier mist, een Evenepoel, Roglic of Vingegaard om mee te strijden is. Dat is jammer genoeg het geval. We zullen pas in de Tour zien wat het echte niveau is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.