Richie Porte maakt zich geen zorgen na mindere dag
foto: Cor Vos
zondag 16 juni 2019 om 11:02

Richie Porte maakt zich geen zorgen na mindere dag

Het is nog niet het jaar van Richie Porte. De kopman van Trek-Segafredo won dit seizoen nog maar één wedstrijd: een etappe in de Tour Down Under. De Australiër moest zaterdag ook weer vroeg passen in de koninginnenrit van het Critérium du Dauphiné. “De Tour start pas over drie weken”, maakt hij zich geen zorgen.

Porte moest op de slotklim naar Pipay als eerste van de toppers passen. De 34-jarige ronderenner wist uiteindelijk wel de schade te beperken. Hij kwam als veertiende boven, op 46 seconden van ritwinnaar Wout Poels. Porte bleek echter niet in staat om het tempo van concurrenten als Jakob Fuglsang, Adam Yates en Thibaut Pinot te volgen.

“We bevinden ons in een goede positie”
Toch maakt de klimmer zich (nog) geen zorgen. “Ik had graag vooraan gereden, maar de Tour start over drie weken. We bevinden ons in een goede positie”, aldus Porte, die flink heeft afgezien. “Het was al een zware week, maar het was vandaag (gisteren, red.) echt wreed. De start was al zeer lastig.”

“We hadden met Julien Bernard en Niklas Eg enkele jongens mee in de vroege vlucht. Zo begonnen we in een goede positie aan de slotklim. We begonnen na een lastige afdaling meteen aan een klim van negentien kilometer”, zo beschrijft Porte, die op dit moment twaalfde staat in het klassement. Vandaag is de slotetappe naar Champéry.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.