Rigoberto Uran: “Alles is nog mogelijk”
foto: Sirotti
dinsdag 18 juli 2017 om 08:56

Rigoberto Uran: “Alles is nog mogelijk”

Rigoberto Uran is een van de verrassingen in deze Tour de France. De Colombiaan staat na twee weken koers nog altijd op plaats vier, met een achterstand van slechts 29 seconden. Wat is er nog voor hem mogelijk? “Alles”, stelt hij tegenover Cyclingtips. “Alles is nog mogelijk.”

“Ik ben in erg goede vorm”, vervolgt Uran. “We zullen zien wat er in de Alpen gebeurt. Ik wil me blijven verbeteren, nu ik dicht bij het podium sta en slechts 29 seconden verwijderd ben van het geel. Dat is niet veel…”

De renner van Cannondale-Drapac wil alles dag per dag bekijken. “Dat is de beste aanpak. Ik ben al erg blij met mijn etappezege. Ik wil graag op het podium eindigen, maar ik ben nu ook erg dicht bij het geel. Dat zorgt voor veel motivatie.”

Uran staat bekend als een goede tijdrijder. Dat kan een voordeel zijn met oog op de rit tegen de klok in Marseille. Toch werd Uran in Düsseldorf slechts 95e, op ruim een minuut van de winnaar. Daar is echter een verklaring voor. Volgens ploegbaas Jonathan Vaughters werd vijf minuten voor de start de fiets van Uran afgekeurd, waardoor hij met een reservefiets moest rijden. De Colombiaan zou daardoor zijn concentratie hebben verloren.

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
18 juli 2017 09:03
Dark horse en glipt lekker mee. Ben benieuwd of hij de derde week eens flink in de aanval gaat. Maar heeft het zelf al over dat hij blij is als hij het podium haalt. Er is meer mogelijk hopelijk, niet zo behoudend!
18 juli 2017 09:03
Uran STOND bekend als goede tijdrijder. De afgelopen drie jaar geen deuk in het spreekwoordelijke pakje boter gereden in races tegen de klok.
18 juli 2017 09:06
helemaal met Piti18 eens, hij stond bekend als goed tijdrijder, de laatste paar jaar is het aanzienlijk minder.
18 juli 2017 09:07
Die tijdrit blijft toch een spannend vraagteken, Aru en Bardet zijn hun podiumplaatsen in ieder geval niet zeker.
18 juli 2017 09:10
& piti en senpiroth maar hij heeft de afgelopen 3 jaar klimmend ook niets laten zien, tot deze tour dan, dus grote kans dat het tijdrijden ook weer voorspoediger gaat
18 juli 2017 09:14
Wat is dat toch met die TT fietsen die een paar minuten voor de start worden afgekeurd. Was dat bij Roglic niet ook al het geval dit seizoen?

Daar snap ik echt helemaal niks van. Het is niet zo dat ze hun eerste TT ooit rijden en een fiets is toch altijd hetzelfde.
18 juli 2017 09:24
De tijdrit van Uran blijft een groot mysterie. Een aantal jaren terug was hij een topper op dit gebied, en sinds hij bij Cannondale rijdt een tobber.
18 juli 2017 09:25
@mus heeft met instellingen te maken. Stuur en zadel mogen niet hoger san zoveel cm etc. Dan nog snap ik niet dat dan de reserve wel goed is, aangezien ze (lijkt mij) allemaal zelfde zijn ingesteld
18 juli 2017 09:29
Alles is nog mogelijk wanneer hij wat onderneemt. Als hij volgt wordt hij misschien 2e maar het kan ook zomaar 6e zijn. En de overwinning blijft al helemaal buiten bereik.
18 juli 2017 09:36
Goed mogelijk dat hij nog een jour-sans krijgt, is het niet in de bergen dan wel in de tijdrit.
Zou mij verbazen als hij sinds zijn vertrek bij Quick-Step opeens weer een sterke tijdrit neerzet.
De zinsnede van de redactie dat Uran bekend staat als een goede tijdrijder, komt bij wielerkenners/volgers een beetje vreemd over gezien de uitslagen van de laatste seizoenen in tijdritten. Zal wel copy-paste zijn uit andere nieuwbronnen i.p.v. eigen interpretatie.
18 juli 2017 09:54
@NDI22

Zeker waar, maar het zou me niets verbazen als hij dat risico pas in etappe 17/18 gaat nemen. Uran heeft eigenlijk hetzelfde probleem als Aru hè, zijn team kan dat echt niet verdedigen. Op papier heeft hij met Talanksy en Rolland twee meesterknechten, maar die waaien er bij iedere brug al af op het moment. In de etappe naar Foix was bijvoorbeeld Bettiol al zijn laatste man. Het is dus best mogelijk dat Uran ook een beetje vrees heeft om het geel te vroeg te pakken, omdat je anders vakkundig naar de klote gewerkt gaat worden.

Uran is de enige die ik eigenlijk nog nauwelijks een teken van zwakte heb zien vertonen. Alleen op de Planche moest hij even een gaatje laten, maar alle andere etappes kon hij iedereen volgen, en leek hij vaak nog wat over te hebben ook. Die Jour-sans zie ik Uran niet krijgen tenzij hij iets tegenkomt. Normaal gesproken is een fitte Uran erg constant in grote rondes.

Zijn tijdrit is inderdaad een groot vraagteken. Misschien moeten ze hem op de fiets uit de Etixx-Quickstep tijd laten fietsen? ;)

Ik zie in hem na Froome eigenlijk wel de grootste kanshebber voor winst in de Tour.
18 juli 2017 10:07
nog geen zwakke momenten gehad is normaal 1 van de snellere aankomers en tijdrijders in de huidige top 5.hopen dat ie woensdag en donderdag goed mee kan of zelfs weg kan komen.
18 juli 2017 10:13
"Alles is nog mogelijk"

Een nietszeggendere uitspraak is nauwelijk te vinden. Dat roepen ze allemaal. Parijs is trouwens ook nog ver. Als ik iets mis aan de huidige generatie renner, dan is het wel persoonlijkheid. Het zijn bijna allemaal inwisselbare poppen die dezelfde onzin uitkramen, maar op de fiets niet thuisgeven op de beslissende momenten.

Gelukkig is alles nog mogelijk. Stel je voor dat er niets meer mogelijk was. The horror.
18 juli 2017 10:14
Je geeft Uran 100 euro en dan rijd hij zijn karretje netjes in de stront voor je. Vraag maar aan vino..
18 juli 2017 10:23
Kingstown - 18 juli 2017 om 10:13
"Parijs is trouwens ook nog ver"
Deze uitdrukking gebruiken om je kritiek op de huidige generatie kracht bij te zetten.
Daarnaast brand je renners met persoonlijkheid en een eigen mening, die op de beslissende momenten wel thuis geven, regelmatig volledig af.
18 juli 2017 10:28
Die gaat podium rijden als Landa de ploegorders volgt. Is tevens de enige contender met Sky-verleden en ze zullen hem meer gunnen dan Bardet en Aru, die dan weer in de slag kunnen met Barguil en Contador.
18 juli 2017 10:29
Uran is het bewijs hoe belangrijk materiaal in een tijdrit is. In die Girotijdrit waarin hij echt uitblonk reden Poels en Brambilla toen ook gewoon top 10. Was een lastig parcours, maar Quick-Step had toen ook echt het topmateriaal. Bij Cannondale is dat gewoon een paar klassen minder. Tony Martin ondervindt dat nadeel nu ook bij Katusha.
18 juli 2017 10:30
Die tijdrit aan het einde maakt het maar een rare ronde. Froome zal ongetwijfeld de beste van de klassementsrijders zijn in de tijdrit en als de verschillen vergelijkbaar blijven met de huidige stand van zaken dan wint ie zeker de ronde. Van de andere rijders in de top 7 denk ik dat Landa de beste tijdrijder is na hem, hij werd tenslotte tweede in het Spaans kampioenschap voor bijvoorbeeld Izagirre en alleen Castroviejo reed harder. Ook denk ik dat Landa geen tijd gaat verliezen in de bergen op de anderen, zeker als Froome gewoon de controle blijft houden. Dus ik denk dat Landa tweede wordt deze tour.
18 juli 2017 10:43
Zat er een motortje in dan?
18 juli 2017 11:07
Mooi om te lezen over hoe Rigoberto zijn tegenslagen heeft weten te overwinnen. Ik denk dat velen hem allang hadden afgeschreven. Maar zijn team gaf hem ruimte en hield vertrouwen: sympathiek!
18 juli 2017 11:10
Laat Uran dan gewoon dezelfde fiets pakken als hij destijds in de giro had, stickertjes erover klaar. Reken er maar op dat dat veel gebeurd en al helemaal bij de topperts.
18 juli 2017 11:10
Altijd al een goede renner geweest. Alleen geloof ik niet zo in een wonderbaarlijke tijdrit. Te lang heeft hij geen goede tijdrit meer gereden. Hij moet vooral in de bergen het verschil gaan maken voor het podium.
18 juli 2017 11:17
@kingstown

+1
Zoetemelk in '73, die durfde nog eens wat te zeggen! Dat hoor je bij de huidige generatie nooit meer...
18 juli 2017 11:35
Uran heeft nog geen seconde gelost maar ook nog geen seconde echt aangevallen. Bij Aru heb ik een gevoel dat hij het niet kan en bij Bardat dat hij het niet durft.
Nou ja lekker dan.... Val gewoon aan mensen!
18 juli 2017 11:45
Uran gaat de Tour niet winnen. Zou wel gaaf zijn hoor. Hij kan prima volgen. Durft op zich best wel eens aan te vallen hoor. Maar ik denk niet sterker dan Froome. Zijn tijdritten zoveel slechter dan een aantal jaren geleden. Klimmen misschien wat beter geworden. Als hij het podium haalt zou dat een triomf zijn. Dat zou dan ten koste gaan van Bardet of Aru.

Mijn voorspelling eindklassement

1. Froome
2. Bardet
3. Uran

Aru lijkt minder scherp. Ik verwacht juist van hem een mindere dag.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.