Rio 2016: ‘Wout Poels twijfelachtig voor tijdrit’
foto: Sirotti
maandag 8 augustus 2016 om 08:56

Rio 2016: ‘Wout Poels twijfelachtig voor tijdrit’

Het is nog onzeker of Wout Poels kan deelnemen aan de olympische tijdrit van komende woensdag. In de wegwedstrijd kwam de 28-jarige renner ten val en heeft daar kneuzingen aan zijn rechter onderarm aan overgehouden.

“Alles voelt nog heel stijf aan. Alleen is het afwachten of ik in de beugel kan liggen”, zegt de Limburger, die gisterenochtend wel weer kon trainen op zijn gewone wegfiets, tegen De Telegraaf. “Of ik woensdag van start ga, is dus nog twijfelachtig.”

Indien Poels niet kan deelnemen, zal Nederland geen vervanger oproepen. “Bauke Mollema en Steven Kruijswijk hebben hun tijdritfiets niet meegenomen. Wanneer Wout niet kan rijden, dan zal Tom Dumoulin de enige Nederlandse deelnemer zijn”, verklaart bondscoach Johan Lammerts

RIDE Magazine
63 Reacties
Sorteer op:
8 augustus 2016 13:15
@Hakkie
Vuillermoz zal rijden omdat het gewoon al een eer is om voor je land te rijden. Fransen zijn daar vrij duidelijk in.
8 augustus 2016 13:20
De motivatie druipt ervan af.
8 augustus 2016 13:24
Tijd voor een nieuwe poll ;)
8 augustus 2016 13:45
Benieuwd hoe de reacties zijn als er een plekje vrij komt in Keirin. Of we dan ook verwachten dat Mollema of Kruijswijk die plek innemen onder het mom van "meedoen is belangrijker dan winnen, je hebt altijd kans, etc".
8 augustus 2016 13:56
@hakkie
Hooguit top-20... dat lijkt me wat zuinigjes. Kruijswijk werd in een vergelijkbare tijdrit 5e, en Mollema onlangs in de Tour 6e. Het zijn beiden ook intrinsiek betere tijdrijders dan Poels, die weliswaar dit voorjaar een tijdrit won, maar dat was meer een kwestie van goede vorm.

De KNWU heeft hier duidelijk een steek laten vallen, zoals ze dat bij het mannenwielrennen eigenlijk al jaren doen. Qua selectiebeleid, tactiek en planning is het allemaal zeer matig, en met de nieuwe bondscoach zal dat niet veel beter worden, vrees ik.
8 augustus 2016 14:03
@Orakel
:) ja, dat is een lekkere vergelijking. Zo kan ik ook wel orakel worden ;).
Ik begreep overigens hier in 1 van de volgtopics dat de Russen wel een baanrenner als vervanger van Zakarin gebruikten.
8 augustus 2016 14:15
@orakel Misschien dat Robin Haase nog aanwezig is? Die heeft toch niets beters meer te doen.
8 augustus 2016 14:23
Zou voor Robin Haase de eerste keer zijn dat hij top-30 staat, mits hij vroeg start...
8 augustus 2016 14:50
Orakel +1
8 augustus 2016 15:02
@spruch +1

Ookal haal je hoogstens top-15, het is wel het grootste sportevenement ter wereld, waar je 17 miljoen mensen vertegenwoordigt. Die wielrenners beginnen zo wel een beetje op de voetballers te lijken die net de eerste 2 regels van het Wilhelmus kennen. Een beetje liefde voor je vaderland op een positieve manier mag wel hoor.
8 augustus 2016 16:22
Kruijswijk en Mollema hadden altijd de verplichting vooraf van de KNWU moeten hebben om evt als back-up te starten en dus hun tijdritfiets mee moeten nemen.
Willen ze hieraan niet voldoen dan ook niet starten in wegwedstrijd en anderen selecteren die wel willen.
Ze worden geselecteerd en willen toch graag die wegwedstrijd rijden.
Er wordt volgens mij morgen regen verwacht (althans volgens Wuyts) en dus kan er door buien een geheel andere uitslag volgen met onverwachtte winnaars dan de te verwachten kanshebbers.
Stel het is in het begin van de tijdritten droog weer met vroeg aan de start bv Kruijswijk of Mollema als vervanger van Poels of Dumoulin , dan zitten er misschien toch nog medaillekansen in.
Zie daar de overwinning van Roglic in de Giro toen het later op de dag ook slecht weer werd en de ITT toppers zijn tijdrit niet meer wisten verbeteren.
Niet starten is géén uitslag en géén kans op medailles.
8 augustus 2016 17:23
Sluit mij aan bij de meeste reacties hier. Heel erg zonde om die ene plek niet te laten opvullen door Kruijswijk of Mollema. Beiden rijden dit jaar uitstekende tijdritten en zouden hier toch redelijk tot goed in vorm moeten staan. Andere verplichtingen als criteriums of trainingskampen hadden toch echt wel anders gepland kunnen worden en transport van die fietsen zijn al helemaal de kosten niet. Al met al straalt het niet veel uit vanuit KNWU en renners. Wens om hier iedere kans aan te pakken. Top 10 is zeker niet onrealistisch en met beetje geluk een top 5 notering of wie weet een medaille is niet zo heel vreemd voor zowel Mollema als Kruijswijk. Uitschieter naar boven, maar niet ondenkbaar.
9 augustus 2016 01:41
Edit redactie: Bedankt, zie Wout Poels laat tijdrit schieten

Om te reageren moet je ingelogd zijn.