Rodriguez: ”Fantastisch om op het podium te staan”
zondag 21 juli 2013 om 12:13

Rodriguez: ”Fantastisch om op het podium te staan”

Joaquin Rodriguez

foto: Sirotti

Joaquim Rodriguez wist op de slotklim naar Semnoz in extremis Alberto Contador van het podium te stoten. De 34-jarige Catalaan van Katusha wist na een sterke etappe zijn achterstand op zijn landgenoot meer dan goed te maken, en heeft nu in alle grote rondes op het ereschavot gestaan.

Na afloop uitte Purito zijn blijheid. ”Voor de start had ik een duidelijk doel voor ogen, en dat was het podium halen. Het was vandaag de laatste dag om aan te vallen. Ik voelde me zeer sterk. Uiteindelijk win ik de etappe niet, maar eindig ik op een tweede stek achter een ware kampioen. Ik kan alleen maar tevreden zijn, ik heb alles gegeven”, aldus Rodriguez tegenover Cyclingnews.

Met het veroveren van de derde plaats in de eindrangschikking, heeft de Spaanse klimmer nu in zowel de Giro, Tour en Vuelta op het podium gestaan. ”Mijn vrouw en kinderen zullen erbij zijn in Parijs. Ze hebben me een lange tijd gemist, en het voelt fantastisch om ze een podiumplaats te schenken. De Tour is veruit de grootste wedstrijd, en ik ben dan ook zeer blij dat ik straks het podium mag beklimmen.”

Waar Rodriguez in de Alpen tot de beste renners behoorde, was hij in de Pyreneeën kleurloos. ”Mijn val onderweg naar Montpeiller heeft zeker gevolgen gehad. In de eerste bergritten zat ik duidelijk niet op mijn niveau, wat zeer teleurstellend was. Je hebt echter geluk en pech gedurende een grote ronde, kijk maar naar Mollema, die in de derde week ziek wordt.”

Ondanks het realiseren van zijn vooraf uitgesproken doel, is Rodriguez nog lang niet verzadigd. ”Ik neem de komende dagen wat rust om me zo goed mogelijk voor te bereiden op de Vuelta. De route is alvast in mijn voordeel. Ik wil absoluut beter doen dan mijn derde plaats vorig jaar.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.