Rodriguez: “Nieuwe ploeg voor iedereen een verrassing”
woensdag 30 januari 2013 om 10:27

Rodriguez: “Nieuwe ploeg voor iedereen een verrassing”

Rodriguez

foto: Sirotti

Joaquin Rodriguez heeft meerdere opties achter de hand voor het geval Katusha niet wordt toegelaten tot de WorldTour. De beste renner van 2012 is in afwachting van het besluit van het internationaal sporttribunaal in Lausanne over de toekomst van zijn werkgever Katusha. Rodriguez overweegt te vertrekken bij het Russische team. “Mijn nieuwe ploeg wordt voor iedereen een verrassing,” vertelde hij aan de Spaanse site Biciciclismo.

Katusha is door het missen van een ProTeam-licentie niet verzekerd van startrecht in de belangrijkste wedstrijden. De ploeg liep een uitnodiging voor de Giro mis en moet hopen op een wildcard voor de Tour de France. De 33-jarige Spanjaard beraadt zich over zijn toekomst. “Ik heb nog nergens getekend,” benadrukt Purito. “Ik zal een keuze moeten maken. Er zijn twee topteams die interesse hebben. Er zijn opties waarbij ik ploeggenoten kan meenemen, bij andere kan dat niet,” geeft hij aan.

Het liefst blijft Rodriguez bij Katusha. “Wanneer ik enkel naar het geld kijk, blijf ik bij Katusha. Maar op mijn leeftijd wil ik de belangrijkste wedstrijden rijden. Mijn volgende contract wordt er een voor de lange termijn,” voorspelt hij. “Het liefst begin ik niet opnieuw. Een nieuwe fiets, nieuw materiaal, nieuwe teamgenoten. Hier voel ik me thuis.” Wanneer het CAS een uitspraak doet in de zaak-Katusha is nog niet bekend.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.