Rodriguez verkiest Giro en Vuelta boven Tour
zondag 6 februari 2011 om 11:29

Rodriguez verkiest Giro en Vuelta boven Tour

Joaquim Rodriguez zal dit jaar niet aan de start van de Tour de France verschijnen. Dat zegt de Spaanse nummer 1 van de wereldranglijst van vorig jaar in een interview met Marca: “De Tour is echt prachtig om te rijden, maar ik moet realistisch zijn en erkennen dat ik de Tour niet kan winnen, in tegenstelling tot de andere grote ronden”, zegt hij.

Daarom past hij dit jaar dus voor de Tour, waarin hij bij zijn debuut vorig jaar achtste werd in de eindstand. Zijn eerste doel van het jaar zullen opnieuw de heuvelklassiekers zijn. “Ik wil zeker één van de drie grote heuvelklassiekers uit het voorjaar winnen: de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl of Luik-Bastenaken-Luik. ik moet dus al vroeg in het jaar goed zijn.”

Na een korte rustperiode mikt Rodriguez dan dus op de Giro d’Italia, om in de tweede helft van het seizoen zijn pijlen te richten op de Vuelta a España, waar hij vorig jaar ten onder ging in de tijdrit. “Maar sleutelen aan mijn tijdrit doe ik niet. Ik ben geen rouleur, ik weeg 56 kilogram. Als ik mij daar teveel op richt, verlies aan explosiviteit, mijn sterkste punt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.