Roglic na dubbelslag: “Vanaf nu dag per dag bekijken”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 3 september 2019 om 17:54

Roglic na dubbelslag: “Vanaf nu dag per dag bekijken”

Primoz Roglic heeft met een ijzersterke tijdrit de macht gegrepen in de Vuelta a España. De Sloveen van Jumbo-Visma won de tijdrit en zette zijn concurrenten op meer dan anderhalve minuut. “Ik heb in ieder geval vandaag gewonnen en vanaf nu gaan we het dag per dag bekijken”, aldus Roglic.

“Ik heb geprobeerd er alles aan te doen”, zegt Roglic over zijn prestatie tijdens de tijdrit. Door zijn ritwinst heeft hij nu in alle drie de grote rondes een etappe gewonnen. Ook is hij naast leider in het algemeen klassement ook de nieuwe leider in het puntenklassement. Maar vooral de ritwinst stemt hem vrolijk. “Ik ben er ook heel blij mee. Ik probeerde overal zo snel mogelijk te gaan en dat bleek aan het einde genoeg.”

In het klassement heeft de kopman van Jumbo-Visma nu 1:52 voorsprong op Alejandro Valverde en meer dan twee minuten op Miguel Ángel López, Nairo Quintana en Tadej Pogacar. Toch wil Roglic niet te ver op de zaken vooruitlopen, want de eindzege is nog niet binnen. “Dat zullen we zien in Madrid”, lacht hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.