Roman Kreuziger: “Froome is niet onze enige concurrent”
woensdag 26 juni 2013 om 19:12

Roman Kreuziger: “Froome is niet onze enige concurrent”

Roman Kreuziger

foto: Sirotti

Roman Kreuziger denkt dat Chris Froome niet de enige concurrent is van zijn kopman Alberto Contador in de strijd om de eindzege in de Tour de France. Dat voorspelde de 27-jarige Tsjech op de site van zijn ploeg Saxo-Tinkoff. Hij blijft desondanks geloven in een nieuwe Tourzege voor Contador.

“We hebben een erg sterk team, maar we moeten het opnemen tegen een nog grotere lijst met concurrenten,” denkt hij. “Iedereen heeft het over Froome, Valverde of Rodriguez. Maar wanneer je naar de startlijst kijkt, dan zijn er meer sterke tegenstanders zoals Jakob Fuglsang, Cadel Evans, Tejay van Garderen en Richie Porte,” geeft de winnaar van de voorbije Amstel Gold Race aan.

Kreuziger rijdt dit jaar in de Tour niet voor eigen kansen. “Naar mijn mening hebben we de beste ronderenner ter wereld in de ploeg. Ik zal Alberto ondersteunen. Mijn belangrijkste taak ligt in het hooggebergte en ik denk dat ik ook in de ploegentijdrit mijn steentje bij kan dragen,” voorspelt hij.

De ploeg neemt genoegen met niets minder dan de eindoverwinning. “Het doel is duidelijk, we willen de Tour winnen met Alberto. Dat is het doel voor de hele ploeg, mijn eigen ambitie sluit daar op aan. Er staan ons drie lange en zware weken te wachten,” aldus Kreuziger.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.