Roy Jans: “Op het einde nog kunnen werken voor Merlier”

Roy Jans: “Op het einde nog kunnen werken voor Merlier”

foto: Cor Vos

zondag 1 maart 2020 om 19:36

Een op het eerste gezicht verrassende naam in de vroege vlucht van Kuurne-Brussel-Kuurne was die van snelle man Roy Jans. “Normaal had Dries De Bondt de opdracht mee te gaan, maar hij had materiaalpech. Ik heb zijn plaats ingenomen”, vertelt de renner van Alpecin-Fenix.

Boris Vallée en Roy Jans waren de laatste overblijvers van de vroege vlucht toen Kasper Asgreen hen bijbeende. Op ongeveer zeventien kilometer van de finish moest Jans de sterke Asgreen laten gaan. “Het was niet dat mijn kaars volledig uit was, maar ik werd op de kant gezet en toen moest ik er af. Ik reed natuurlijk al even voorop, dus dan is het wel logisch dat zoiets je overkomt.”

Nadat hij werd ingelopen door het peloton, kon Jans toch nog wat werk verrichten voor zijn kopman Tim Merlier. “In de plaatselijke ronde heb ik Tim en Jonas Rickaert nog goed naar voor kunnen brengen, daar ben ik wel tevreden mee. De laatste anderhalve kilometer wilde ik zelf nog naar voor komen, maar de deur ging toe en ik zat op het einde van mijn krachten”, aldus Jans.

‘Nooit geloofd dat het erin zat’
“Toen Asgreen bij mij en Vallée kwam, deed ik wat ik moest doen. Toch heb ik nooit geloofd dat het erin zat. Ik kon niet anders dan speculeren op Merlier en in het wiel blijven zitten bij Asgreen. Zuiver in het wiel blijven zitten ging trouwens wel. Maar op een stuk zijwind zette hij me op de kant en reed hij gewoon te hard. Dan is het over. Ik moet zeggen dat hij best indrukwekkend reed.”

De missie van de ploeg Alpecin-Fenix is volgens Jans geslaagd. “Het was de bedoeling dat er iemand zou meezitten in de vroege vlucht. Dan hoeft de ploeg al zeker niet op kop te rijden in het peloton. Dries De Bondt had die opdracht gekregen, maar die had materiaalpech op het moment dat er aanvallen kwamen. Ik heb dan zijn functie overgenomen”, zegt Jans die eigenlijk een rol in de lead-out voor Merlier heeft. “Met mijn snelle benen moet ik in staat zijn Tim in de diepe finale of in het middenrif van de koers bij te staan. Ondanks dat ik in de vroege ontsnapping zat, heb ik nu ook nog mooi werk kunnen leveren.”

De komende weken heeft Roy Jans alvast een druk programma. Onder andere de GP Samyn, Nokere Koerse, Dwars door Vlaanderen en de Scheldeprijs liggen vast. “Begin april staat de Ronde van Sicilië op mijn programma. Dat is een koers waarin ik normaal gezien zelf mag sprinten en hopelijk een etappeoverwinning kan meepikken.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair