Sasha Weemaes: “Het mag dit jaar, maar het moet niet”

Sasha Weemaes: “Het mag dit jaar, maar het moet niet”

Sasha Weemaes, links - foto: Cor Vos

zondag 1 maart 2020 om 08:10

Sasha Weemaes is met een ander gevoel begonnen aan het seizoen 2020. De 22-jarige coureur van Sport Vlaanderen-Baloise heeft namelijk besloten om het baanwielrennen links te laten liggen. Dat werpt al direct zijn vruchten af. “Ik voel dat verschil wel. Ik ben frisser na 180 kilometer en vorig jaar was dat het geval niet”, zegt Weemaes tegen WielerFlits.

“Ik merk dat ik gestopt ben met het baanwielrennen”, aldus de sprinter. “Het is een totaal andere discipline. Ik merkte vorig jaar dat ik een beetje tekort kwam na veel kilometers. Deze winter heb ik meer basistrainingen gedaan, meer op duur getraind.”

Na de GP Marseillaise en de Ster van Bessèges trok Weemaes naar de Tour of Antalya, waar hij zich in dienst stelde van Kenneth Van Rooy. Zijn ploeggenoot wist onder meer twee derde plaatsen te behalen. Toch hoopt Weemaes dit voorjaar nog eens zijn eigen kans te kunnen gaan, nadat hij vorig voorjaar eindigde met een zware val in de Scheldeprijs (met een hersenschudding en breuken in zijn schouderblad en ribben).

‘Het sprintgevoel terug opzoeken’
“Ik wil mij meten met de andere sprinters, om te zien waar ik sta en of ik nog rap genoeg ben. Ik denk het wel. Als ik dat sprintgevoel weer kan opzoeken is dat goed, want het is lang geleden dat ik nog eens gesprint heb”, aldus Weemaes, die in ieder geval Kuurne-Brussel-Kuurne en de GP Monséré rijdt. “Als ik nu goed rijd zal ik wel meer koersen mogen rijden.”

In zijn tweede seizoen bij Sport Vlaanderen-Baloise wil Weemaes zich bewijzen, maar niet ten koste van alles. “Ik ga mij dit jaar geen druk op de schouders leggen. Het mag wel, het moet niet. Het zou mooi zijn moest ik dit seizoen een paar koersen kunnen winnen. Misschien kunnen we daarna doorstromen”, vertelt hij.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.