Sergeant over Benoot: “Er zijn kapers op de kust”
foto: Cor Vos
vrijdag 7 juni 2019 om 10:37

Sergeant over Benoot: “Er zijn kapers op de kust”

Tiesj Benoot koerst al zijn hele profcarrière voor Lotto Soudal, maar het is de vraag of de klassiekerspecialist volgend seizoen ook nog uitkomt voor de formatie van sportief manager Marc Sergeant. “Het uitgangspunt is dat we Tiesj graag willen behouden, maar er zijn kapers op de kust”, zo laat Sergeant weten aan Het Laatste Nieuws.

Het contract van Benoot loopt aan het einde van dit seizoen af, en dus kan het grote speculeren beginnen. De 25-jarige renner liet eerder weten ook naar andere opties te kijken. “Iedereen wil toch weten hoe goed hij in de markt ligt. Om je als renner te ontplooien, zit je nergens beter dan bij Lotto Soudal. Tenzij je een ronderenner wil worden.”

Zo staat Team Ineos bekend als een ploeg waar renners kunnen uitgroeien tot succesvolle ronderenners. “Ik moet bekennen dat ik niet helemaal op mijn gemak ben”, aldus Sergeant. “Ik hoor dat Dave Brailsford (teammanager Team Ineos, red.) op zoek is naar Belgen. Ik weet niet waarom, maar Benoot zou een target kunnen zijn.”

“Tegen het geld van Team Ineos kan niemand op”
“Dat verontrust me wel, want tegen het geld van Team Ineos kan niemand op. Ik denk wel dat we Tiesj sportief meer kunnen bieden. Bij ons kan hij overal kopman zijn. Maar het is duidelijk dat de markt open ligt voor Tiesj”, zo vertelt Sergeant, die al meerdere gesprekken heeft gevoerd met het kamp-Benoot.

“De gesprekken lopen via zijn manager. Tiesj is een slimme kerel, hij weigert zelf over geld te praten. We hebben het uiteraard ook over hoe hij zijn carrière ziet evolueren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.