Simon Yates is bereid om te knechten tijdens Ruta del Sol
dinsdag 19 februari 2019 om 19:23

Simon Yates is bereid om te knechten tijdens Ruta del Sol

Simon Yates heeft lang kunnen genieten van zijn Vuelta-zege, maar de plicht roept voor de Britse klimmer. De 26-jarige Yates begint woensdag aan de Ruta del Sol. “Maar ik zal de komende week in dienst rijden”, zo geeft de renner van Mitchelton-Scott aan.

“Ik kijk ernaar uit om weer te koersen”, zo laat Yates weten. “De Ruta del Sol is een nieuwe wedstrijd voor mij, maar ik ken de wegen rond Granada goed. Maar ik ben vooral weer klaar om een rugnummer op te spelden.” Hij zal de komende week vooral knechten voor zijn broer Adam, die zich al heeft laten zien in de Ronde van Valencia.

“We hebben enkele renners die dit seizoen al hebben gekoerst, en ook goed in vorm zijn. Denk aan Adam en Jack (Haig). Ik zal proberen om ze zo goed mogelijk te ondersteunen.” Ploegleider Lorenzo Lapage vult aan. “Het is vooral een voorbereidingskoers, dus zullen we met name voor etappezeges gaan.”

Klassement met Adam Yates? 
“Het is voor Simon zijn eerste wedstrijd van het seizoen, dus zal hij vooral – zonder stress – koersritme willen opdoen. De eerste etappe lijkt op het lijf van Adam geschreven. Als hij daarna goed staat in het klassement, zullen we wel proberen om zijn positie te beschermen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.