Simon Yates: “Na Bagnères-de-Bigorre de tweede dag dat ik mijn kans mocht gaan”

Door , zondag 21 juli 2019 om 17:36
Simon Yates: “Na Bagnères-de-Bigorre de tweede dag dat ik mijn kans mocht gaan”

foto: Cor Vos

Simon Yates moest deze ronde vooral als superknecht van zijn tweelingbroer Adam wegcijferen. Donderdag pakte hij in Bagnères-de-Bigorre de eerste mogelijkheid toen hij voor eigen kans mocht gaan. Dit was de tweede kans. “Ik ben heel erg trost op mezelf”, vertelt hij in het flash interview.

“Het was erg zwaar vandaag, van start tot finish”, gaat hij verder. Vooral de strijd om mee te zitten in de vroege vlucht, kostte veel energie. “Ik reed agressief, daar houd ik van. Dat het dan lukt om opnieuw te winnen, maakt me heel gelukkig. Dit was de tweede dag dat ik voor mezelf mocht gaan. Dus dan is het erg mooi wanneer je dat vertrouwen terugbetaalt.”

‘Adam is een toprenner, die komt wel terug’
Toch begon de 26-jarige Brit er al vroeg aan. Op zo’n tien kilometer voor de streep liet hij medevluchter Simon Geschke achter zich. “Ik was bang dat ze me zouden pakken”, legt hij uit. “Dus daarom wilde ik snel weg. Geschke deed wel heel goed werk in de vallei. Maar ik wilde geen risico nemen. Ik ben nu heel moe na mijn inspanningen, maar er komen in de Alpen nog meer kansen.”

Diens broer Adam Yates kreeg zaterdag al een mokerslag te verwerken, maar zondag sloeg een nieuwe dreun hem knock out. De kopman van Mitchelton-Scott verloor bijna 25 minuten op zijn broer, die dus de rit won. “Jammer dat Adam weer een slechte dag had. Maar maak je geen zorgen. Het is een toprenner, die komt wel weer terug”, waarschuwt hij.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair