Simon Yates voert Team BikeExchange aan in Ronde van Lombardije
foto: Cor Vos
donderdag 7 oktober 2021 om 19:16

Simon Yates voert Team BikeExchange aan in Ronde van Lombardije

Team BikeExchange heeft zijn huiswerk ingeleverd voor de Ronde van Lombardije. Simon Yates is de uitgesproken kopman voor de herfstklassieker. Esteban Chaves, die vijf jaar geleden als eerste Colombiaan de Ronde van Lombardije wist te winnen, ontbreekt in de definitieve selectie.

Yates heeft zich in Kroatië in de luwte kunnen voorbereiden op de Ronde van Lombardije. De Britse klimmer deed namelijk mee aan de CRO Race en werd vierde in het eindklassement. “In de CRO Race heb ik mijn conditie kunnen opkrikken. Ik verwacht een zeer selectieve wedstrijd, vanwege de afstand en het uitdagende parcours. Zeker nu we bezig zijn aan de laatste loodjes. Ik voorzie een geweldige strijd.”

Yates kan zaterdag rekenen op steun van de jonge Italiaanse klimmer Kevin Colleoni, de Deense tempobeul Chris Juul-Jensen, de Australische allrounder Damien Howson, de Kazachse luitenant Andrey Zeits, de Australische puncheur Nick Schultz en de ervaren Baskische klimmer Mikel Nieve. Voor de 37-jarige Nieve is het ook meteen zijn laatste wedstrijd voor Team BikeExchange.

Aanvankelijk stond ook Esteban Chaves op de voorlopige deelnemerslijst, maar de Colombiaan zal zaterdag niet in actie komen. Chaves, die volgend seizoen zal uitkomen voor EF Education-Nippo, won vijf jaar geleden Il Lombardia. Ook toen ging de wedstrijd van Como naar Bergamo en bleek Chaves in een sprint net iets sneller dan Diego Rosa en Rigoberto Urán.

Selectie Team BikeExchange voor flag-it Ronde van Lombardije (zaterdag 9 oktober) 
flag-it Kevin Colleoni
flag-dk Chris Juul-Jensen
flag-au Damien Howson
flag-es Mikel Nieve
flag-au Nick Schultz
flag-gb Simon Yates
flag-kz Andrey Zeits

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.