Evenepoel aast op derde zege in Clásica San Sebastián: “Ik kan niet wachten”
foto: Cor Vos
woensdag 26 juli 2023 om 13:17

Evenepoel aast op derde zege in Clásica San Sebastián: “Ik kan niet wachten”

Soudal Quick-Step heeft de selectie voor de Clásica San Sebastián bekendgemaakt. Remco Evenepoel is zoals verwacht de kopman. Evenepoel won de Baskische WorldTour-klassieker in 2019 en 2022 en aast op zijn derde overwinning.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“San Sebastian is een koers waar ik van houd”, aldus de wereldkampioen. “Hier behaalde ik mijn eerste WorldTour-zege en drie jaar later won ik weer. Aan het Baskenland houd ik dus mooie herinneringen over en ik kijk er naar uit om daar op mijn fiets te zitten.”

“De Baskische fans maken deze koers tot een van de mooiste op de wielerkalender. Ze zorgen voor een extra push door heel de tijd te juichen en je naam te roepen, dus ik kan niet wachten om er dit weekend weer te zijn.”

Met Julian Alaphilippe herbergt het Belgische team nog een oud-winnaar in de ploeg. De 31-jarige coureur won San Sebastián in 2018 voor Bauke Mollema. Mauri Vansevenant, James Knox, Remi Cavagna, Andrea Bagioli en Pieter Serry gaan ter ondersteuning mee naar het Baskenland.

Evenepoel reed iets meer dan een maand geleden zijn laatste wedstrijd. In Izegem kroonde de jonge Belg zich voor de eerste keer in zijn carrière tot Belgisch kampioen bij de profs. Evenepoel bleef na 230 kilometer Alec Segaert voor.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.