Sprakeloze Tadej Pogacar na eindwinst Giro d’Italia 2024: “Het was een prachtige Giro”
foto: Cor Vos
zondag 26 mei 2024 om 19:19

Sprakeloze Tadej Pogacar na eindwinst Giro d’Italia 2024: “Het was een prachtige Giro”

Tadej Pogacar is de eindwinnaar van de Giro d’Italia 2024. Hoewel de voorsprong van de Sloveen in het algemeen klassement al geruime tijd aanzienlijk was, kan de kopman van UAE Emirates nu officieel feest vieren. Na de finish in Rome is Pogi sprakeloos. “Dit gevoel is geweldig”, aldus de Sloveen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben sprakeloos”, opent Tadej Pogacar na zijn eindwinst in de Giro d’Italia. De man van UAE Emirates domineerde de Italiaanse rittenkoers drie weken lang en moest slechts één dag de roze trui aan een ander laten. Zijn reactie laat ook zien dat hij werkelijk weinig woorden kan vinden om zijn zege te beschrijven. “Het is lastig om dit moment te beschrijven. Het is geweldig”, aldus Pogi.

Waar men zou kunnen verwachten dat de drager van het roze de veiligheid opzoekt in de hectische finale van de slotrit, was Pogacar in de voorste gelederen te vinden. “We wilden voorin zitten. Het was een vrij technische finale. We deden dat super goed, maar het was zonde dat we niet konden winnen met Molano. Ach, we kunnen niet alles winnen, dus we zijn zeker blij.”

In drie weken tijd wist Pogi liefst zes etappes te winnen. Wat was voor hem het hoogtepunt? “Dat vind ik lastig om te zeggen, want er zijn veel mooie herinneringen. Over een tijdje kan ik hier misschien beter antwoord op geven. Over het algemeen was het een prachtige Giro d’Italia. De roze trui is heel speciaal. Het was een mooie ervaring en de fans waren geweldig.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.