Sprinter Hodeg twee jaar langer bij Deceuninck-Quick Step
foto: Justin Setterfield/Getty Images
zondag 3 februari 2019 om 08:46

Sprinter Hodeg twee jaar langer bij Deceuninck-Quick Step

Álvaro José Hodeg zal ook de komende jaren sprinten voor Deceuninck-Quick Step. De 22-jarige Colombiaan heeft namelijk zijn contract verlengd met twee jaar, zo laat de Belgische ploeg weten. Hodeg vertoeft op dit moment in Argentinië, waar hij bezig is aan de Vuelta a San Juan.

Hodeg maakte anderhalf jaar geleden voor het eerst kennis met teammanager Patrick Lefevere, aangezien hij toen als stagiair de kans kreeg om zich te bewijzen. De rappe Colombiaan maakte dermate veel indruk, dat hij een contract kon tekenen voor twee seizoenen.

In zijn eerste profjaar liet Hodeg al mooie dingen zien: zo won hij etappes in de Rondes- van Catalonië, Polen én Turkije. “Het laat alleen maar zien dat zijn kwaliteiten buiten kijf staan”, aldus Lefevere. “Alvaro moet zeker nog verbeteren, maar hij heeft alles om een absolute topsprinter te worden”, is de oud-renner lovend over zijn poulain.

Hodeg: “Ploeg terugbetalen met overwinningen” 
Hodeg zelf is ook blij met het nieuws. “Het is een droom om hier te blijven”, aldus de Colombiaan. “Ik hoop dat ik de ploeg kan terugbetalen met overwinningen. Sprinten zit in het DNA van Deceuninck-Quick Step: daarom is het voor mij dé perfecte ploeg. Ik hoop er nóg beter te worden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.