Sprintzege Jens Debusschere in Tirreno-Adriatico
foto's: Sirotti
donderdag 12 maart 2015 om 16:04

Sprintzege Jens Debusschere in Tirreno-Adriatico

Jens Debusschere heeft in Tirreno-Adriatico de etappe naar Cascina gewonnen. De renner van Lotto Soudal won na een  rit van 153 kilometer een door een valpartij ontsierde massasprint. Peter Sagan eindigde als tweede.

Keizer in de aanval
Op de tweede dag kreeg het peloton een vlakke overgangsrit voorgeschoteld. De Nederlander Martijn Keizer (LottoNL-Jumbo) maakte deel uit van een vlucht van zeven renners. Hij had onderweg gezelschap van Edoardo Zardini (Bardiani-CSF), Danilo Wyss (BMC), Patrick Konrad en Cristiano Salerno (beiden Bora-Argon 18) en Jorge Castiblanco en Carlos Quintero (beiden Colombia). Keizer slaagde erin enkele bonificatieseconden te veroveren. De vluchters slaagden er niet in om een massasprint te voorkomen. Op 14 kilometer van het einde volgde een hergroepering.

fuga_tirreno

Viviani valt, Debusschere wint
De finale werd ontsierd door een valpartij toen in de voorbereiding op de massasprint Elia Viviani het wiel van Mark Cavendish raakte. De Belg Debusschere wist als eerste de streep te passeren.

Adriano Malori blijft aan de leiding in het algemeen klassement. Sagan staat in dezelfde tijd, maar dankzij een betere proloog blijft de Italiaan in de leiderstrui. Keizer staat dankzij de bonificatieseconden tiende.

flag-it Tirreno-Adriatico 2015 (2.UWT)
Uitslag etappe 1: Camaiore – Cascina (153k)
1. flag-be Jens Debusschere (Lotto Soudal) in 3u30m18s
2. flag-sk Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) z.t.
3. flag-ie Sam Bennett (Bora-Argon 18)
4. flag-ru Alexander Porsev (Katusha)
5. flag-us Tyler Farrar (MTN-Qhubeka)
6. flag-dk Magnus Cort Nielsen (Orica-GreenEDGE)
7. flag-de Roger Kluge (IAM Cycling)
8. flag-it Nicola Ruffoni (Bardiani-CSF)
9. flag-au Zakkari Dempster (Bora-Argon 18)
10. flag-au Mark Renshaw (Etixx-Quick-Step)
Volledige uitslag etappe 1

Algemeen klassement na rit 1
1. flag-it Adriano Malori (Movistar) in 3u36m22s
2. flag-sk Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) z.t.
3. flag-ch Fabian Cancellara (Trek Factory) op 1s
4. flag-be Greg Van Avermaet (BMC) op 2s
5. flag-at Matthias Brändle (IAM Cycling) z.t.
6. flag-pl Maciej Bodnar (Tinkoff-Saxo) z.t.
7. flag-it Daniel Oss (BMC) op 4 sec
8. flag-lt Ramunas Navardauskas (Cannondale) op 5s
9. flag-gb Stephen Cummings (MTN-Qhubeka) op 6s
10. flag-nl Martijn Keizer (LottoNL-Jumbo) op 7s
Volledig algemeen klassement na etappe 1

RIDE Magazine
59 Reacties
Sorteer op:
13 maart 2015 07:39
Je zegt het zelf, het gaat hier over koers. Daar zit veel meer in dan puur de winnaar, het enige waar jij in je 100+ wonderbaarlijk geelaboreerde en uitgebreide posts aandacht aan besteed hebt. En dan meteen in de verdediging schieten als iemand er iets over zegt. Sterker nog; als meerdere mensen erover klagen, wat je in 3 dagen tijdtoch maar knap bereikt hebt. GvA zal wel hoog zitten hoor. Nou hier heb je je bevestiging, vul maar in. Zullen we meteen nu alle andere etappes voorbespreken, zijn we er maar vanaf. En je had ook nog niet gereageerd op mijn vraag of je ooit al koers gevolgd heb? Vrees dat je de winnaar van TdU niet weet zonder het op te moeten zoeken.
13 maart 2015 07:43
Plus het is hier geen groupswhatsapp, zoals in de huisregels ook staat dat je niet met oneliners moet slingeren maar je posts onderbouwen, zou ook al meer aanleiding tot een goede discussie geven.
13 maart 2015 08:22
Oh schoonakker, wat heb je tegen mij?
13 maart 2015 08:39
@ Didier:
ik raad je ten zeerste aan om in plaats van alles te vragen (over wie de winnaar zal zijn, of en waar iets wordt uitgezonden, enzovoort) eens zelf op onderzoek uit te gaan. er zijn vele sites die bol staan van de wielerinfo, uitslagen die je kan uitpluizen, of gewoon eens de voorbeschouwing van een koers op wielerflits lezen. die info kan je dan op je laten inwerken, en dan zelf bepalen wie jouw eerste keus is voor de rit van vandaag. weten ze op je werk wel dat jij niet mee doet aan het pooltje, maar in plaats daar van de gemiddelde mening van de posters op een wielersite? zou het niet veel leuker zijn om gewoon zelf mee te doen?
13 maart 2015 09:31
Klopt 8.6! Ik doe mijn best! Mag ik wel u favoriet vandaag aub
13 maart 2015 09:40
ik zeg Sagan, die met een fietslengte verschil wint voor van Avermaet.
13 maart 2015 09:43
Dank u vriend! Parijs Nice misschien weer matthews
13 maart 2015 09:46
overigens is de aankomst van vandaag dezelfde als die van vorig jaar, en toen won Sagan voor kwiatkovski. en Kwiat rijdt dit jaar P-N, en is hier dus niet aanwezig.
13 maart 2015 10:00
Let op voor Stybar.. Waarschijnlijk niet voor winst, maar voor top 5 plaats.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.