Sterrenploeg Astana voor Vuelta bekend
zaterdag 8 augustus 2015 om 10:56

Sterrenploeg Astana voor Vuelta bekend

Astana komt zoals verwacht eind deze maand met een ijzersterke formatie naar de Vuelta a España. De ploeg heeft met Vincenzo Nibali, Fabio Aru en Mikel Landa drie renners geselecteerd die een hoofdrol kunnen gaan spelen in het klassement.

De selectie wordt gecompleteerd door Dario Cataldo, Diego Rosa, Luis Leon Sanchez, Paolo Tiralongo, Alessandro Vanotti en Andrey Zeits. Dat verklapte ploegleider Giuseppe Martinelli tijdens de Ronde van Burgos aan Biciciclismo.

Nibali bewaart goede herinneringen aan de Vuelta. In 2010 boekte hij er zijn eerste eindzege in een grote ronde. Aru maakte vorig jaar indruk met een vijfde plaats en twee etappezeges. Eerder dit jaar eindigde hij als tweede in de Giro d’Italia, een plaats boven zijn Spaanse ploeggenoot Landa.

De selectie van Astana voor de Vuelta is grotendeels gelijk aan die voor de Giro. Nibali en Vanotti zijn de enige nieuwkomers. Zij nemen de plaatsen in van Tanel Kangert en Davide Malacarne.

Selectie Astana voor Vuelta a España (22 augustus – 13 september)
flag-it Vincenzo Nibali
flag-it Fabio Aru
flag-es Mikel Landa
flag-it Dario Cataldo
flag-it Diego Rosa
flag-es Luis Leon Sanchez
flag-it Paolo Tiralongo
flag-it Alessandro Vanotti
flag-kz Andrey Zeits

RIDE Magazine
54 Reacties
Sorteer op:
8 augustus 2015 18:00
Ik denk dat top 10 word verdeeld door sky, astana, Movistar. en dan kunnen pozzovivo en van garderen noch mee vechten.
8 augustus 2015 18:37
@ orakel; misschien omdat de heren van TLJ wellicht iets minder inhoud hebben dan de heren van Astana en dus wellicht beter wat reserve hadden kunnen houden om in de Vuelta te scoren in plaats van heel de ploeg in de Tour te laten ' schitteren' voor plaats zes? Wellicht wat meer kans in de minder bezette Vuelta. Ook mooi toch daar podium te rijden?
8 augustus 2015 21:03
@de grote molen: wel zinnige dingen zeggen. De Vuelta is ook een heel sterk bezette ronde dit seizoen: Quintana, Valverde, Nibali, Aru, Landa, Van Garderen, Pozzovivo, Majka, Henao, Rodriguez en misschien Froome. Podium rijden zou heel moeilijk zijn.
9 augustus 2015 00:13
Wat een team zeg pff. Trouwens erg normaal dat Zeits start, nuttige pion die overal te gebruiken is.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.