Tadej Pogacar blaakt van vertrouwen: “Energie kunnen sparen”
foto: Cor Vos
donderdag 13 juli 2023 om 17:51

Tadej Pogacar blaakt van vertrouwen: “Energie kunnen sparen”

Tadej Pogacar kende donderdag een goede dag op de fiets. In de twaalfde rit van de Tour kon hij naar eigen zeggen ‘energie sparen met het team.’ “Ik ben gewoon tevreden”, aldus de nummer twee in het algemeen klassement.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik had goede benen. Op een dag als vandaag, waarin het erg hard gaat in de eerste uren, is het natuurlijk moeilijk om energie te sparen, maar ik denk dat het is gelukt. Ik heb bijvoorbeeld geen energie verspild door te reageren op de verkeerde momenten.”

Vrijdag komt Pogacar op voor hem bekend terrein: de dertiende rit eindigt namelijk op de Grand Colombier, waar hij drie jaar geleden zijn tweede ritzege in de Tour de France boekte. “Ik ben erg gemotiveerd en ken de klim van morgen erg goed, dus laat het weekend maar komen. Hopelijk zijn de benen dan even goed als vandaag.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.