Tadej Pogacar ‘moet glimlachen van de etappeprofielen’: “Laatste drie ritten cruciaal”
foto: Cor Vos
woensdag 25 oktober 2023 om 18:04

Tadej Pogacar ‘moet glimlachen van de etappeprofielen’: “Laatste drie ritten cruciaal”

Tadej Pogacar verwacht dat de Tour volgend jaar zal beslist worden in de laatste drie etappes. De Sloveen, die de afgelopen twee jaar vrede moest nemen met de tweede plaats, is strijdvaardig. “Als ik de etappeprofielen zie, moet ik glimlachen.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Eerst en vooral heeft Pogacar het bij L’Équipe het over de eerste week. “Die vind ik erg leuk en iets moeilijker dan de afgelopen jaren. Vanaf de start zal je een goede conditie moeten hebben. De eerste week zit vol met hoogtemeters, maar ook etappes voor de sprinters.”

“De bergetappes zijn niet echt anders dan normaal, daar is niets bijzonders aan”, gaat Pogacar verder. “Gelukkg ziet het er voor mij allemaal heel goed uit. Vooral de laatste drie dagen zullen beslissend zijn voor het verloop van de Tour”, doelt hij op de afsluitende bergritten en tijdrit. “Ik vind de tijdrit tussen Monaco en Nice heel interessant.”

“Ik kijk er echt naar uit. Om de Tour te winnen, zul je superbenen moeten hebben in die laatste drie etappes. Maar als ik de etappeprofielen zie, moet ik glimlachen. Deze Tour de Francs is veelbelovend”, besloot de renner van UAE Emirates.


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.