Team DSM met meerdere sprinters in Nokere Koerse, Van Uden speerpunt in Milaan-Turijn
foto: Cor Vos
dinsdag 14 maart 2023 om 16:18

Team DSM met meerdere sprinters in Nokere Koerse, Van Uden speerpunt in Milaan-Turijn

Team DSM heeft de selecties voor Nokere Koerse en Milaan-Turijn bekendgemaakt. In Nokere Koerse brengt de Nederlandse WorldTour-formatie met Sam Welsford en Alberto Dainese twee snelle mannen aan het vertrek, in Milaan-Turijn is Casper van Uden de sprinter van dienst. Beide wedstrijden worden woensdag verreden.

In Nokere Koerse komen ook Sean Flynn, Axel Källberg, Leon Heinschke, Tim Naberman en Tobias Lund Andersen, de nummer twee van de Ronde van Drenthe, in actie voor Team DSM. “We starten in deze wedstrijd met meerdere snelle mannen”, aldus coach Roy Curvers. “Dat geeft ons de luxe om in verschillende scenario’s een goed resultaat te behalen met het team. We moeten ook klaar zijn voor een offensieve koers, zodat we onszelf in een positie kunnen plaatsen dat we die luxe uit kunnen buiten.”

Welsford is uitstekend aan 2023 begonnen: de Australiër won dit jaar al drie keer. Hij was twee keer de snelste in de Vuelta a San Juan en sprintte ook naar de zege in de Grand Prix Criquielion. Dainese wist nog niet te winnen, maar was wel vierde in Le Samyn en derde in de slotrit van Tirreno-Adriatico.

Van Uden in Milaan-Turijn 
Van Uden wordt in Milaan-Turijn bijgestaan door Lorenzo Milesi, Alex Edmondson, Patrick Eddy, Moritz Kärsten, Niklas Märkl en Marius Mayrhofer. Die laatste was in januari de beste in de Cadel Evans Great Ocean Road Race, een eendaagse van WorldTour-niveau. Voor de 21-jarige Van Uden zat winnen er nog niet in dit jaar, maar coach Luke Roberts heeft vertrouwen dat hij een ’topresultaat’ kan behalen in Milaan-Turijn.

“Milaan-Turijn staat dit jaar weer op het programma in de week voorafgaande aan Milaan-San Remo en de wedstrijd gaat over een parcours voor de snelle mannen”, vertelt de Australiër. “Nadat we een solide start hadden van ons Italiaanse blok, staan we aan de start van Milaan-Turijn met een stevige kern van onze sprintgroep. We mikken op een topresultaat met onze sprinter Casper.”

Selectie flag-nl Team DSM voor flag-be Nokere Koerse (15 maart) 
flag-dk Tobias Lund Andersen
flag-it Alberto Dainese
flag-gb Sean Flynn
flag-de Axel Källberg
flag-de Leon Heinschke
flag-nl Tim Naberman
flag-au Sam Welsford

Selectie flag-nl Team DSM voor flag-it Milaan-Turijn (15 maart) 
flag-au Patrick Eddy
flag-it Alex Edmondson
flag-de Moritz Kärsten
flag-de Niklas Märkl
flag-it Lorenzo Milesi
flag-de Marius Mayrhofer
flag-nl Casper van Uden

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.