Team DSM wil Ilan Van Wilder niet laten gaan

maandag 9 augustus 2021 om 19:49
Team DSM wil Ilan Van Wilder niet laten gaan

foto: Cor Vos

Team DSM gaat voor een mogelijk vertrek van Ilan Van Wilder staan. Het Belgische talent wil ondanks een doorlopend contract vertrekken bij de Duitse WorldTour-ploeg en is al bij meerdere ploegen aangeboden, maar Team DSM wil hem niet laten gaan. Dat vertelt hoofdcoach Rudi Kemna in een exclusief interview met WielerFlits, dat morgen op onze site verschijnt.

Kemna weet dat Van Wilder bij andere teams is aangeboden. “Zijn management speelt daar uiteraard een belangrijke rol in. Als ik Ilan zijn resultaten zie, zou ik ook interesse hebben. Als je dan een manager hebt die hem aanbiedt… Zo werkt het normaal niet, hé. Meer zelfs, het is totaal niet toegestaan”, aldus de coach van Team DSM.

“Wij zijn ook niet zinnens Ilan Van Wilder te laten vertrekken”, gaat hij verder. De 21-jarige renner ligt nog tot eind 2022 onder contract bij Team DSM. “Wij willen met hem verder werken. Maar zijn management maakt het moeilijk en dat zorgt voor extra druk. Dat is geen voordeel voor hen. Zeker niet voor Ilan. Maar wij zijn gemotiveerd om hem verder op te leiden.”


Onze journalist Nico Dick trok naar het Team DSM-hoofdkantoor voor een uitgebreid gesprek met hoofdcoach Rudi Kemna en ploegleider Matt Winston. Het eerste deel van dat interview, over Van Wilder, transparantie, de ‘regeltjes’ en de vertrokken kopmannen, lees je dinsdag op onze website.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.