Team Sky aast op broertjes Yates
maandag 16 juni 2014 om 13:27

Team Sky aast op broertjes Yates

Team Sky heeft zijn ogen gericht op de Britse tweeling Adam en Simon Yates. De ploeg wil de talentvolle ronderenners binnenhalen voor het seizoen 2016. “Je hoeft geen genie te zijn om te begrijpen dat wij interesse hebben”, zegt teambaas Dave Brailsford tegen Cycling Weekly.

“Uiteindelijk zijn wij een Brits team met een internationale ploeg en een wereldwijd wedstrijdprogramma. De broers Yates in de ploeg hebben is een absolute meerwaarde”, voegt Brailsford toe. Simon Yates wekte al eerder de belangstelling van Team Sky. Vorig seizoen spraken de renner en de ploeg al eens over een verbintenis. Tot een overeenkomst kwam het echter niet. De 21-jarige renner tekende uiteindelijk voor twee jaar bij Orica-GreenEDGE.

Een goede keuze, beaamt Brailsford gek genoeg. “Ze zitten bij het juiste team. Ze hebben de juiste beslissing genomen. Bij Orica krijgen ze hun kansen. Die kansen krijg je moeilijk in ons team. Als ze nu bij Sky reden, zouden ze moeten knechten”, aldus de Sky-manager. “Je moet soms naar het grotere plaatje kijken. In elke race strijden we mee op hoog niveau en proberen we te winnen.”

Adam is na de Dauphiné toe aan een rustperiode, terwijl Simon na een sleutelbeenbreuk terugkeert in de Ronde van Slovenië (19 t/m 22 juni 2014).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.