Team Sunweb trekt talentvolle Noor Andreas Leknessund aan

woensdag 22 mei 2019 om 09:19
Team Sunweb trekt talentvolle Noor Andreas Leknessund aan

Team Sunweb heeft bekendgemaakt dat het Andreas Leknessund heeft aangetrokken. De 20-jarige Noor zal vanaf 2021 de WorldTour-formatie komen versterken. Leknessund staat te boek als een groot talent en komt momenteel nog uit voor het continentale Uno-X. Hij tekent voor twee jaar.

“Andreas is een veelzijdig talent”, legt coach en scout Hans Timmermans namens Sunweb uit. “Zijn belangrijkste kracht is zijn grote motor. Hij kan ook goed klimmen, wat hem een renner maakt die op meerdere terreinen uit de voeten kan.”

In 2017 was Leknessund nog – over een heel seizoen – de best presterende junior ter wereld en vorig jaar liet hij zien de overstap naar de beloften goed te hebben verteerd. Zo werd hij zevende in de zware Ronde de l’Isard, achtste in de Vredeskoers U23, tweede op het Noors kampioenschap tijdrijden voor elite, twaalfde in de Giro della Valle d’Aosta-Mont Blanc en dertiende in de Ronde van Lombardije voor beloften. Na het seizoen liep hij doodleuk ongetraind een marathon uit. Sunweb troeft met deze transfer onder meer Jumbo-Visma en UAE Emirates af.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair