Terpstra bij achttal Etixx-Quick-Step in Dauphiné
foto: Marcel Koch
woensdag 3 juni 2015 om 19:57

Terpstra bij achttal Etixx-Quick-Step in Dauphiné

Etixx-Quick-Step weet haar selectie voor het Critérium du Dauphiné. De Belgische formatie neemt onder meer Niki Terpstra mee naar Ugine, waar aanstaande zondag de eerste etappe verreden wordt.

Naast de Nederlander, die overigens geen Tour de France zal rijden, neemt Etixx-Quick-Step ook Tony Martin mee. Beide harde rijders zijn een belangrijke schakel in de ploegentijdrit, die op de derde dag van de achtdaagse ronde plaatsvindt.

Het Critérium du Dauphiné duurt van 7 tot en met 14 juni. Afgelopen seizoen wist de Belgische ploeg een ritzege te boeken met Jan Bakelants.

Selectie Etixx-Quick-Step voor Critérium du Dauphiné 2015
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-fr Maxime Bouet
flag-es David De la Cruz
flag-de Tony Martin
flag-be Pieter Serry
flag-nl Niki Terpstra
flag-be Stijn Vandenbergh
flag-sk Martin Velits

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
3 juni 2015 20:10
Geen echte kopman, aantal hardrijders en een paar met klimmerskwaliteiten, lekker etappejagen denk ik zo.
3 juni 2015 20:14
Gaat alaphilippe ook nog naar de tour?
3 juni 2015 20:16
@zomaareens
khoop van wel want ik wil eens zien hoi hij het doet in het hooggebergte en kben fan van hem
3 juni 2015 20:18
Volgens mij zou Martin eerst in Zwitserland rijden. Dit is natuurlijk gunstig voor Dumoulin in de twee tijdritten in Zwitserland.
3 juni 2015 20:24
alaphilippe heeft helaas al bevestigd dat hij geen tour gaat rijden :( , maar wel de vuelta :)
3 juni 2015 20:29
EQS mikt natuurlijk op de TTT in de Dauphiné. Orica en Sky hebben daar niet meteen de ploeg voor, maar Astana en BMC zijn wel andere kanshebbers gezien hun lineup. Wordt een mooi duel.

Bovendien EQS met het gouden duo Terpstra/Vandenbergh. Boeiende koers gegarandeerd! Terpstra's vrienden Wynants en Boeckmans zijn overigens beide ook van de partij in de Dauphiné.
3 juni 2015 20:46
@ xistnc
Haha, hoor ik daar sarcasme? Je moet het ze meegeven, Terpstra en Vandenbergh geven de koers kleur! En het zijn allebei fantastische hardrijders :D
Wel spijtig dat Terpstra na telkens een ijzersterk voorjaar altijd minder sterk is in de zomer...
3 juni 2015 23:18
Ik vind dat een echte coureur het hele jaar goed moet zijn. Het verschil tussen voorjaar en rest van het seizoen is gewoon te groot bij Terpstra.

Maar dat frustreert hem zelf volgens mij ook, laat zijn handjes wel eens wapperen als het tegenzit.

Een goede renner, maar in mijn ogen subtop, i.t.t. Kruijswijk en Gesink.
3 juni 2015 23:25
@chasinque
Grapje zeker. Het zijn verschillende type renners, maar ik vind de prestaties van Terpstra de laatste jaren heel behoorlijk.
3 juni 2015 23:46
'Ik vind dat een echte coureur het hele jaar goed moet zijn'

ok
3 juni 2015 23:53
Alaphilipe voor de eerste etappe wel een kanshebber, en dus de leiderstrui.
4 juni 2015 00:12
Toegegeven. Terpstra heeft een aantal wedstrijden behoorlijk gereden. Echter heeft hij nu een tijd lang geen doelen. Die moet je als topcoureur stellen. Waarom rijdt hij niet de Tour?

Ik vind dat Nederlanders niet consistent genoeg zijn. Kelderman hebben we dit jaar nog niet gezien bijvoorbeeld, terwijl hij potentie heeft. Zelfde geldt voor renners als Ten Dam en Hoogerland. Wat dat betreft kunnen we een voorbeeld nemen aan renners als Alejandro Valverde, Joaquim Rodriguez, Contador.
4 juni 2015 00:32
Deze ploeg de favoriet voor de TTT. Voorderest nieuwsgierig naar Alaphillipe. Verbaasde me toch heel erg in ToC.
4 juni 2015 05:06
Met Julian Alaphilippe heeft Etixx - Quick Step toch wel weer een talent van formaat. Het lijkt er op dat het begrip talent inmiddels is opgeschoven naar supertalent, mannen die gelijk al serieus meedoen voor de winst, zoals zichtbaar in b.v. de Tour de Fjords. Ben benieuwd hoe lang de oude waarde dat talent eerst moet rijpen nog stand houdt in de huidige 'snelle' wereld waar talent wordt beheerd door kapitaal.
4 juni 2015 07:56
@Chasinque 'een echte coureur' is ook een mens. Niemand is 100% constant en elke topsporter heeft mindere momenten.. een voorbeeld nemen aan renners die consistent zijn is makkelijker gezegd dan gedaan.(Rodriquez heeft trouwens ook vaak mindere momenten. Contador heeft die ook wel is(Finestre)) Valverde is inderdaad uitzonderlijk consistent, maar niet 100%.
4 juni 2015 08:51
Terpstra is op basis van uitslagen de beste Nederlandse wielrenner van de afgelopen jaren. De beste man wordt 3x tweede in de Vlaamse topkoersen dit jaar. Het is een klassieker renner en de laatste jaren zeker top 5 misschien top 3 van het peloton.

Bovendien rijdt hij super attractief!

We mogen blij zijn als Nederlandse wielerliefhebbers met zo'n gozer.
4 juni 2015 09:19
Terpstra Topper, vandenBergh bijna even goed als hij in het wiel van Terpstra aanklampt. Dat wordt weer spannend !
4 juni 2015 11:23
Het is toch ook altijd iets hé. Zijn ze een heel jaar goed dan zitten ze aan de snoeppot. Zijn ze slechts in periodes goed dan zijn ze niet consistent genoeg. Geef mij maar iemand die een bepaalde periode van het jaar top is en daarna wegzakt. Lijkt me logischer en menselijker.
4 juni 2015 13:53
Toch jammer dat ze Alaphilippe niet meenemen naar de Tour. Had toch mooi geweest met die 3 heuvelsprintjes in de eerste week. Maar ik schrijf hem alvast op voor de etappe van zondag.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.