Thibaut Pinot: “Ik ga zonder druk richting de Vuelta”
zondag 17 augustus 2014 om 10:12

Thibaut Pinot: “Ik ga zonder druk richting de Vuelta”

Thibaut Pinot

foto: Sirotti

Thibaut Pinot kijkt uit naar de Ronde van Spanje. De nummer drie van de voorbije Tour de France richt zich dit jaar niet op het algemeen klassement. Het zorgt ervoor dat de 24-jarige Fransman zonder druk richting Spanje afreist.

“Ik kijk uit naar de Vuelta,” vertelt Pinot aan Cyclingnews. “Ik hou van deze wedstrijd. Ik kan zonder druk naar de Vuelta afreizen. Ik ga voor een ritzege en het bergklassement.”

Pinot – vorig jaar zevende in het eindklassement – is nog niet volledig hersteld van de Tour. “Een week voor de start in Jerez de la Frontera, voel ik nog steeds de vermoeidheid van de Tour,” geeft hij toe. “Ik heb een pauze van twee weken gehad. Ik ben op vakantie geweest en heb drie criteriums gereden. Op 11 augustus begon ik opnieuw met trainen, maar ik heb niet het gevoel dat ik weer in vorm ben.”

Dagsucces is zijn voornaamste doel. “Ik heb dit jaar nog geen wedstrijd gewonnen. Ik wil niet de winterstop ingaan zonder een keer mijn handen in de lucht te hebben gestoken. De beklimmingen zijn lastig in Spanje. Ik hou daarvan en wil een etappe winnen.”

De Fransman ziet bij zijn ploeg FDJ.fr genoeg alternatieven. “Ik hoop dat Kenny Elissonde voor het algemeen klassement kan gaan. Of anders Alexandre Geniez. Het zou goed zijn voor mijn ploeg om de focus op iemand anders te leggen. Het geeft mij vrijheid van verantwoordelijkheden. Ik wil voor mijn plezier rijden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.