Pinot maakt aanloop richting Tour bekend, geen Ardennenklassiekers
foto: Sirotti
donderdag 20 december 2018 om 17:22

Pinot maakt aanloop richting Tour bekend, geen Ardennenklassiekers

Thibaut Pinot heeft bekendgemaakt welke koersen hij zal rijden in aanloop naar de Tour de France. De kopman van Groupama-FDJ zal ook komend seizoen de Ardennenklassiekers overslaan.

Pinot begint zijn seizoen in eigen land. Van 14 tot en met 17 februari zal hij deelnemen aan de Tour La Provence. Hierna volgt de Tour du Haut Var (22-24 februari). Na een Frans seizoensbegin trekt Pinot naar Italië, om deel te nemen aan de GP Industria (10 maart) en aansluitend Tirreno-Adriatico (13-19 maart).

Dit betekent dat Pinot niet aan de start zal staan van Parijs-Nice. Een week na Tirreno-Adriatico begint de klimmer – zoals eerder gemeld – aan de Ronde van Catalonië. Hierna zal Pinot een tijdje geen rugnummer opspelden. Hij zal pas in de Tour de l’Ain (24-26 mei) weer zijn opwachting maken.

Franse aanloop naar de Tour 
In het Franse departement Ain begint Pinot aan zijn voorbereiding op zijn hoofddoel van 2019: de Tour de France. Hij zal van 9 tot en met 16 juni de puntjes op de i zetten in het Critérium du Dauphiné. Op 6 juli zal hij vervolgens aan de start staan van de Tour.

Het is wellicht niet verrassend, maar Pinot zal dus ook in 2019 niet deelnemen aan de Ardennenklassiekers. De 28-jarige Fransman heeft de afgelopen jaren al mooie dingen laten zien in het eendaagse werk. Zo won hij dit jaar de Ronde van Lombardije. Pinot heeft zich daarentegen nog nooit gericht op het Ardense werk.

Programma flag-fr Thibaut Pinot voor 2019
flag-fr Tour La Provence (14-17 februari)
flag-fr Tour du Haut Var (22-24 februari)
flag-it GP Industria (10 maart)
flag-it Tirreno-Adriatico (13-19 maart)
flag-es Ronde van Catalonië (25-31 maart)

flag-fr Tour de l’Ain (24-26 mei)
flag-fr Critérium du Dauphiné (9-16 juni)
flag-fr Tour de France (6-28 juli)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.