Thijs Aerts wint Britse cross met compleet Belgische top-9
foto: Cor Vos (archief)
zondag 10 november 2019 om 18:14

Thijs Aerts wint Britse cross met compleet Belgische top-9

Terwijl er vooral aandacht was voor de verrichtingen op het EK veldrijden in Italië, reisde een groot aantal Belgische crossers af naar Groot-Brittannië. Thijs Aerts wist in Ardingly een UCI C2-veldrit te winnen. Het podium was volledig Belgisch. Sterker nog, de complete top-9 was dat.

Telenet-Baloise-renner Aerts wist in de vierde manche van de National Trophy Series, een klassement van Britse veldritten, namelijk Yannick Peeters en Jelle Camps (beiden Pauwels Sauzen-Bingoal) te verslaan. Peeters volgde op 32 seconden en Camps op 1:15 minuut.

Daarachter eindigden Jarno Liessens, Gianni Siebens, Braam Merlier, Anton Ferdinande, Jelle Vermoote en Wout Vervoort nog in de top-9. De tiende plek was voor thuisrijder Ian Field, die wel de leiding behoudt in het klassement van de National Trophy Series.

Bij de vrouwen ging de winst naar de Britse Bethany Crumpton van Tarteletto-Isorex. Zij versloeg Ffion James en de Belgische Suzanne Verhoeven. Jana Dobbelaere werd zesde en de Nederlandse Esther van der Burg eindigde als negende.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.