Thomas: “Ik dacht dat het podium verloren was”
foto: Sirotti
zondag 13 maart 2016 om 16:00

Thomas: “Ik dacht dat het podium verloren was”

Vier seconden. Dat hield Geraint Thomas over na de laatste etappe van Parijs-Nice. In de slotetappe kreeg hij aanval na aanval om zijn oren, maar hij wist stand te houden. De Sky-kopman had het lastig. “Op de Col d’Eze zwichtten mijn benen”, erkent hij.

“Toen Alberto Contador aanviel, bleven we rustig. Maar op de Col d’Eze zwichtten mijn benen en dacht ik dat het podium verloren was”, aldus Thomas, die zijn eerste eindzege boekte in de Franse rittenkoers. In de afdaling kwam zijn Colombiaanse ploegmaat Sergio Henao een helpende hand toesteken. “Ik moet Sergio echt bedanken, deze gele trui is ook van hem.”

“Dit is geweldig. Het is met afstand de grootste overwinning in mijn carrière tot nu toe. Om Alberto, één van de grootste klassementsrenners ooit, en Richie, die bijna elke koers die hij vorig jaar reed won, voor te blijven. Ik kan het bijna niet geloven. Ik kwam duidelijk om mijn best te doen, maar om het dan ook te doen… Ik ben dolgelukkig!”, sluit Thomas af.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
13 maart 2016 16:26
Verdiende winnaar! Heeft er echt voor gestreden, maar zonder Henao zou die nooit gewonnen hebben.
13 maart 2016 16:27
Ik begrijp niet die haat tegenover Sky op WF. Ok, misschien hadden we liever allemaal Contador zien winnen. Ik althans, hij reed zoals alleen Contador dat kan. Maar niet iedereen is Alberto Contador. Niet iedereen kan wat hij kan. Een renner als Thomas rijdt op de manier waardoor hij een kans heeft om dit soort koersen te winnen. Het feit dat hij samen met Henao met man en macht probeerde om nog terug te keren, en daar met verhit hoofd en kramp tot achter zijn oren, in slaagde. Dat verdient alleen maar respect. Zonder Thomas en Henao (en Sky), hadden we niet een dergelijke prachtige koers gezien. En het is sneu voor Contador, maar volgende week is er weer een nieuwe kans.

Bravo G!
13 maart 2016 16:29
Ik vind Froome maar een vervelende renner en voor Porte en Wiggins had ik ook weinig sympathie. En ondanks dat Thomas uit dezelfde school komt, kan ik het bij hem wel goed hebben als hij op de typische Sky-manier wint.

Misschien omdat hij het in het verleden ook al heeft laten zien in het klassieke werk
13 maart 2016 16:33
Prima gast en renner die Geraint. Mooi dat hij Alberto wist af te troeven. Oleg heeft naar verluidt zijn kolossale jacht aan barrels geslagen aan de boulevard van Nice.
13 maart 2016 16:52
@ Purito > Wat is 'haat' ? Aanklampende en op de ploeg leunende omhoogstoempers zijn nou eenmaal minder cool dan dartelende, keer-op-keer aanvallende klimmers. Dat Thomas terecht gewonnen heeft weten ook degenen die Contador supporteerden wel toch ?
13 maart 2016 17:56
Wat is terecht winnen?
Het geluk hebben om in eensterkere ploeg te rijden?
Hij heeft gewonnen, maar of de sterktste heeft gewonnen is niet zeker.
Ik had liever Contador zien winnen.
13 maart 2016 18:13
Hij mag Wellens ook wel bedanken, of had hij dan met 2 seconden verschil gewonnen als Contador de etappe gewonnen had.
13 maart 2016 19:06
De sterkste zijn, wordt vaak verward met 'beste klimmer'. Wielrennen is meer dan klimmen.
14 maart 2016 06:03
geheel eens Purito.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.