Thymen Arensman heeft aanbieding INEOS Grenadiers op zak

Thymen Arensman heeft aanbieding INEOS Grenadiers op zak

foto: Chris Auld / Team DSM

dinsdag 10 mei 2022 om 15:48

INEOS Grenadiers lijkt op het vinkentouw te zitten om het Nederlandse rondetalent Thymen Arensman in te lijven. Het management van de 22-jarige renner heeft Jumbo-Visma inmiddels al laten weten niet in te gaan op de aanbieding die de Nederlandse ploeg hem heeft gedaan. Arensman rijdt momenteel in dienst van Team DSM in de Giro d’Italia, waar hij goed van start ging en in de tijdrit in Boedapest als tiende eindigde.

Meerdere bronnen hebben aan WielerFlits bevestigd dat het kwestie van tijd is voordat Arensman zijn handtekening onder het contract bij de Britse topploeg gaat zetten. INEOS Grenadiers ziet een andere Nederlander, Dylan van Baarle, na dit seizoen vertrekken naar Jumbo-Visma.

Sportief manager Merijn Zeeman van Jumbo-Visma bevestigde eerder aan WielerFlits dat de Nederlandse ploeg ook interesse voor Arensman heeft. “Als je kijkt hoe hij zich ontwikkelt dan is hij voor veel ploegen een interessante renner”, aldus Zeeman.

Arensman is met het oog op de toekomst zeker een interessante renner voor INEOS Grenadiers. Hij werd tweede in 2018 in de Tour de l’Avenir achter Tadej Pogačar en geldt als een van de meest talentvolle jonge renners in het peloton. Bij Team DSM heeft hij zich de afgelopen twee seizoenen goed ontwikkeld. Dit voorjaar wist hij opnieuw een stap te zetten met een zesde plaats in een zware Tirreno-Adriatico en een derde plek in Tour of the Alps.

In de Giro d’Italia is Arensman van start gegaan als meesterknecht van Romain Bardet.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.