Thymen Arensman reed lek in finale Girorit: “Dat was even stressvol”
Foto: Cor Vos
donderdag 23 mei 2024 om 18:51

Thymen Arensman reed lek in finale Girorit: “Dat was even stressvol”

Thymen Arensman kende geen al te gemakkelijke finale van de sprintersrit naar Padova in de Giro d’Italia. De nummer zes in het klassement reed lek en moest alle zeilen bijzetten om geen tijd te verliezen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Nu kan ik lachen, maar het was een stressvolle finale”, laat Arensman weten op de sociale mediakanalen van zijn ploeg INEOS Grenadiers. “Ik zat in een goede positie achter G (Geraint Thomas, red.), waar we uit de problemen konden blijven.”

Maar dat gebeurde hoegenaamd niet. “Ik denk dat ik een stukje glas of steen heb geraakt, want mijn band was weg in minder dan een seconde. Ik moest op de velg doorrijden en dacht meteen: ah nee, hé. Het was niet ideaal.”

Gelukkig hielpen de ploegmaats hem uit de brand. “Connor (Swift, red.) heeft goed gehandeld. Hij stopte met mij en wisselde van fiets. Onze maten zijn nogal gelijkaardig, dus dat was al een behoorlijk goede zaak. Jonny (Jhonathan Narvaez, red) heeft ook gewacht. Zo kwam ik terug in het peloton op 3 kilometer van de finish en dan was het alleen veilig doorkomen.”

Alleen had die achtervolging voor Arensman ook slechter kunnen aflopen. De neutrale wagen van Shimano reed de Nederlandse klassementsrenner nog bijna aan (zie beelden onder). “Ik heb geen idee wat die jongen aan het doen was, en hij had geen idee dat ik daar reed. Als hij een centimeter dichter kwam, was het klaar met mij”, zei Arensman nog tegen GCN.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.