Tim Merlier: “Dwars door Hageland mooi voorgerecht in viergangenmenu”

Door , woensdag 19 juni 2019 om 14:39
Tim Merlier: “Dwars door Hageland mooi voorgerecht in viergangenmenu”

©Cor Vos

Vrijdag staat – tussen Aarschot en Diest – Dwars door het Hageland op de agenda, de vierde manche van de Bingoal Cycling Cup. Door de plaats op de kalender staat er in de offroadklassieker geen topdeelnemersveld aan de start, maar het kan wel rekenen op een aantal leuke teams, waaronder Corendon-Circus met.. Tim Merlier.

Wegens de samensmelting van veldritteams Pauwels Sauzen-Vastgoedservice en Marlux-Bingoal reed Tim Merlier een aantal kermiskoersen in zwarte outfit. Maar net voor de start van de Baloise Belgium Tour werd de voormalige ploegmaat van Wout van Aert ‘opgepikt’ door Corendon-Circus voor wat betreft zijn wegprogramma.

De 26-jarige Oost-Vlaming bedankte in die vijfdaagse rittenkoers meteen met een tweede plaats in de openingsrit – na Jan-Willem van Schip – en een derde plaats in Zottegem, na Remco Evenpoel en Fabio Jakobsen. Zondag, tijdens de slotrit van Tongeren naar Beringen, was Merlier gemotiveerd om de overwinning te pakken. Dat Jakobsen in volle finale liet lopen, deed de hoop bij Merlier groeien. Maar een valpartij in de sprint gooide roet in het eten.

Outsider BK
Merlier baalde. “Al mag ik ook blij zijn dat ik er niet bij lag”, was zijn eerste reactie daar op de Koolmijnlaan. “Toch is het jammer. De ploegmaats hadden mij in de slotkilometer perfect afgezet. Ik had mijn benen nog niet moeten gebruiken. Maar net op het moment dat ik er moest zien uit te komen, wordt er gevallen en werd ook ik opgehouden. Toeme, toch.”

Steeds meer wordt Tim Merlier door kenners bij de outsiders voor het Belgisch kampioenschap van volgende week zondag in Gent gerekend. “Rustig, rustig… Het BK is nog een ander verhaal. 225 kilometer en altijd volle bak koers. Dat is nog iets anders dan een gecontroleerde vlakke rit in de Ronde van België. Maar ik geloof wel in eigen kunnen, ja. Als ze met mij naar de streep gaan, weet je nooit…”

250 kilometer
Dat hij al een paar keer trainingen van 250 kilometer heeft afgewerkt om de BK-afstand zeker in de benen te hebben, verraadt ook best wat ambitie. “Ook volgende woensdag na Halle-Ingooigem ga ik nog bijtrainen. Dat kampioenschap zit eigenlijk wel in mijn achterhoofd, ja. Ik heb er over nagedacht: de komende vier jaar zijn er kansen Na Gent volgt Anzegem, op een van mijn lievelingsparcoursen. Daarna volgen Waregem (2021) en Middelkerke (2022). Dat lijken me ook haalbare omlopen. Mocht het één van die vier keer lukken…”

Vrijdag gaat Merlier van start in Dwars door het Hageland, op een terrein waar veldrijders een streepje voor hebben. Zondag volgt de Elfstedenronde, met start en finish in Brugge en op woensdag staat met Halle-Ingooigem nog een generale repetitie op de agenda. Of ziet Tim Merlier dat anders?

Viergangenmenu
“Euh.. Laat ons Dwars door het Hageland maar een leuk voorgerecht noemen. Dan is de Elfstedenronde eerder een soort sorbetje,  een tussengerecht. Waarna Halle-Ingooigem (mijn absolute lievelingskoers) het hoofdgerecht van dit viergangenmenu vormt. Dan is het BK in Gent een fantastisch dessert, niet?”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.