Tim Wellens: “Belgen zullen er alles aan doen om er een zware wedstrijd van te maken”
donderdag 21 september 2017 om 10:44

Tim Wellens: “Belgen zullen er alles aan doen om er een zware wedstrijd van te maken”

De Belgische ploeg is van plan om er zondag een zware wedstrijd van te maken. Dat vertelde Tim Wellens op een persconferentie voorafgaand aan de mondiale titelstrijd. De Belgen starten zondag met een bijzonder sterke selectie waarin Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert als kopman zijn aangewezen.

Wellens is van mening dat zijn ploeg zondag gebaat is bij een harde koers. “Het is 276 kilometer. Op het vlakke is dat al moeilijk. Een heuvelachtig parcours maakt het extra moeilijk”, citeert Sporza Wellens. “Als het dan nog koud is en het regent, wordt het een heel zware wedstrijd. Als we met 100 renners naar de streep gaan, is dat geen goed scenario voor de Belgische ploeg. We zullen er alles aan doen om er een zware wedstrijd van te maken en hopelijk is er dan iemand die het kan afmaken.”

Wellens rijdt zondag in dienst van zijn kopmannen en dicht zichzelf niet heel veel winstkansen toe. “In de eerste plaats ben ik hier voor de twee kopmannen. Daarachter ligt de wedstrijd open. Er moet geanticipeerd worden en ik ben waarschijnlijk de man die dat zal doen”, legt hij uit. “Als ik wereldkampioen wil worden, zal dat wel alleen maar met een verre vlucht kunnen gebeuren. Ik ben niet genoeg puncher om het in de laatste 5 kilometer af te maken.”

RIDE Magazine
57 Reacties
Sorteer op:
21 september 2017 22:43
@MOA
Ze zijn duidelijk beter of heb je de hoogtemeters niet bekeken, alleen Tim maakt kans, Phil en Greg liggen eraf na 200km. Niet te vergelijken dit met een klassieker, strijd vanaf de eerste km.
22 september 2017 01:26
Weinig klassiekers gezien dit jaar zeker. Van de topfavorieten (Sagan, Kwiat, GVA) heeft Greg de beste ploeg. Daarnaast denk ik toch wel dat mannen die bijv. de Vuelta reden om de knikkers (Alaflip, Trentin) in het nadeel zijn ten opzicht van degenen die het vizier vroegtijdig op het WK gericht hebben . Ulissi kan hier zijn teleurstellende seizoen goed maken, en dat is ook iemand die met een sterke ploeg afreist.

[e] aangepast
22 september 2017 07:48
Wellens is qua vorm de beste Belg momenteel, denk dat Gilbert en Van Avermaet hun peaklevel uit het voorjaar niet gaan halen. Enkel mannen als Sagan en Kwiatkowski zie ik boven de rest uitstijgen qua vurigheid.
22 september 2017 08:15
@Djoop
Kwiatkowski reed geen Vuelta, die piekt naar het WK.
22 september 2017 11:34
@schipperaar
ik kijk al uit naar dat 200km punt!
22 september 2017 18:56
@olly
Misschien moet je ook een baan nemen dan heb je net als ik minder tijd
22 september 2017 19:03
Ik kijk naar Greg, Phil, Dumoulin, Sagan, Trentin, Hagen, Matthews (al gaat deze nooit zelf wegrijden).

Om te reageren moet je ingelogd zijn.