Tim Wellens: “Besefte al vrij snel dat we het niet zouden halen”
foto: Cor Vos
woensdag 10 juli 2019 om 18:54

Tim Wellens: “Besefte al vrij snel dat we het niet zouden halen”

Tim Wellens maakte vandaag deel uit van de vroege vlucht in de Touretappe naar Colmar, maar besefte al vrij snel dat het niet voor de ritzege ging zijn. “Dus focuste ik me op de bergpunten en daarin slaagde ik”, reageerde de drager van de wit-rode bolletjestrui.

“Vandaag had ik was geluk nodig om in de ontsnapping te zitten. Het peloton liet ons nooit gaan. Elke keer als ik aanval, is het voor de etappezege. Maar vandaag realiseerde ik me al vrij snel dat we het niet zouden halen, dus ik focuste me op de bergpunten en daarin slaagde ik”, liet Wellens na afloop van de etappe weten. “Elke dag in de bollentrui is een mooie. Ik droeg de bergtrui in de Giro d’Italia al eens, maar dat voelde normaal. In de Tour is het altijd speciaal.

“Maar mijn benen waren niet geweldig vandaag. Dus ik denk dat ik een rustdag neem morgen en hopelijk is het dan aan Thomas De Gendt. Hij is tot op heden niet erg gelukkig geweest in de ontsnappingen, maar ik hoop dat morgen zijn gloriedag wordt en ik ga wat krachten sparen voor wat komen gaat”, aldus de Belg. In het bergklassement breidde hij zijn puntenaantal uit naar zeventien. Toms Skujiņš staat tweede met negen punten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.