Tim Wellens: “Ik moet morgen oppassen voor de bonificaties”
zaterdag 16 augustus 2014 om 17:55

Tim Wellens: “Ik moet morgen oppassen voor de bonificaties”

Tim Wellens

foto: Sirotti

Tim Wellens verraste vandaag vriend en vijand door op de Côte de la Redoute de zesde etappe van de Eneco Tour te winnen. Zijn aanval in de finale werd te laat beantwoord door de favorieten, waardoor Wellens de leiderstrui veroverde. “Het zit er momenteel dik in dat ik de Eneco Tour win,” reageert hij..

In eerste instantie dacht de renner van Lotto-Belisol alleen maar aan de dagzege. “Ik ben blij dat ik gewonnen heb”, zo zei de Belg na afloop tegen de televisiecamera. “De leidersplaats is bijzaak.”

“Ik had geluk dat andere ploegen geïsoleerd zaten”, vervolgde Wellens zijn verhaal. “Er was geen echt ploeg die kon rijden, dat heeft mij gered vandaag. Ik had direct een groot gat en wilde dat zo snel mogelijk uitbouwen.”

De Vlaming volgde niet helemaal het beoogde wedstrijdplan van zijn ploeg. “De bedoeling was dat ik op de laatste berg zou aanvallen, maar nu ben ik op de voorlaatste gegaan. Ik denk wel dat ze achter mij niet echt hard hebben gereden, ze zijn wel wat stil gevallen.”

In de omgeving van Wellens wezen ze de renner al op zijn kansen. “Iedereen zei dat het vandaag voor mij was, maar het is heel moeilijk om het dan af te maken.”

Morgen staat de slotrit op het programma in Nederlands Limburg. Kan Wellens zijn plek dan vasthouden? “Het zit er momenteel dik in dat ik de Eneco Tour win, maar ik moet wel oppassen voor de bonificaties,” denkt hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.