Tim Wellens mist Tour na trainingsongeval, Frederik Frison is zijn vervanger
foto: Cor Vos
maandag 24 augustus 2020 om 13:15

Tim Wellens mist Tour na trainingsongeval, Frederik Frison is zijn vervanger

Tim Wellens moet de Tour de France aan zich voorbij laten gaan. Vrijdag kwam de Belg, die vorig jaar nog vijftien etappes de bergtrui droeg, op hoge snelheid ten val terwijl hij trainde achter een motorfiets. Hij liep geen breuken op, maar voor de Tour raakt hij niet meer op tijd hersteld.

Wellens hield aan de val weliswaar geen breuken over, maar schaafwonden en diepe vleeswonden over zijn hele lichaam maken fietsen onmogelijk. Vooral de schouder, elleboog en knie van de 29-jarige renner zijn geraakt. “Het is moeilijk te beschrijven hoe ontgoocheld ik ben. Dit moet een van mijn zwaarste valpartijen ooit zijn geweest”, liet hij weten in een persbericht.

Terwijl de Lotto Soudal-renner aan hoge snelheid aan het trainen was achter een motorfiets, werd hij plots verrast door een oneffenheid in de weg. “Mijn gangmaker kon zich nog net redden. Ik niet meer. Ik had geen tijd meer om te remmen. Aan hoge snelheid kwam ik ten val en dan bleef ik erg lang glijden. Het verklaart de diepe wonden.”

Lichte koorts en slecht slapen voorkomen dat hij op tijd herstelt voor de Tour, die zaterdag in Nice van start gaat. “In de Tour zelf verder herstellen is ook onmogelijk. Daarvoor zijn de eerste ritten dit jaar te zwaar. Bovendien is elke Touretappe wel een soort wereldkampioenschap. Intussen herstellen kan je dus vergeten.”

Wellens wordt in de Tourselectie vervangen door Frederik Frison, die debuteert in de Tour.

Selectie Lotto Soudal voor de flag-fr Tour de France 2020 (29 augustus-20 september)
flag-be Steff Cras
flag-be Jasper De Buyst
flag-be Thomas De Gendt
flag-de John Degenkolb
flag-au Caleb Ewan
flag-be Frederik Frison
flag-be Philippe Gilbert
flag-de Roger Kluge

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.