Tim Wellens naar de Tour: “Aanpakken zoals Giro van dit jaar”
Foto: Sirotti (archief)
woensdag 14 december 2016 om 11:37

Tim Wellens naar de Tour: “Aanpakken zoals Giro van dit jaar”

Tim Wellens is ambitieus en wil in 2017 een etappe winnen in de Tour de France. “Ik wil die Tour aanpakken zoals de Giro van het voorbije jaar: mikken op ritzeges, een klassement is helemaal geen doel”, zegt de Belg van Lotto Soudal tijdens de ploegenpresentatie tegen Belga.

Wellens zal zijn seizoen eind januari beginnen op Mallorca, maar moet daar nog niet pieken. “Volgend seizoen moet ik iets later in vorm komen. Vorig jaar was ik al heel goed in de Challenge Mallorca eind januari. Dat hoeft niet, beter heb ik wat later die goede conditie te pakken”, aldus de 25-jarige coureur.

‘Met volle goesting naar de Tour’
“Mijn eerste grote doel van dit seizoen wordt wellicht Tirreno-Adriatico, waar ik vooraf ook nog Strade Bianche en Milaan-San Remo rijd. Daarna de Waalse klassiekers en vervolgens de Tour. Mijn vorige deelname liep niet zoals ik verwacht had en ik heb daar lessen uit getrokken, ook uit de hoogtestage die ik vooraf had afgewerkt. De fouten die ik toen heb gemaakt, wil ik niet meer maken. Ik trek echt met volle goesting naar die Tour. Het past in mijn programma en het is een parkoers met kansen voor mij”, blikt Wellens vooruit.

Toch borrelde weer de vraag op of hij niet voor een klassement moet gaan. “Neen, ik mik niet op een klassement. Liever mik ik op ritzeges”, is Wellens duidelijk. “Het voorbije seizoen startte ik ook met die instelling in de Giro en won ik er een rit. Ik hoop om ook mijn kansen te kunnen gaan in de Tour en wie weet staat het geluk wel aan mijn zijde. Ik ben niet de klimmer of de renner die voor een klassement moet rijden.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
14 december 2016 11:42
Het parcours is op de hand van dergelijke rittenkapers, maar de concurrentie zal fors zijn in de eerste week. Hopen op een 'Bakelantsje'.
14 december 2016 12:14
Lijkt mij het verstandigste.
@redactie: Strade is voor Tirreno, Milaan San- Remo erna. Best de zin veranderen voor de duidelijkheid.
14 december 2016 12:26
Als ik van die suffe pooltjes zou moeten invullen zou ik hem wel spelen voor een rit.
14 december 2016 12:26
Hopen op regen
14 december 2016 12:42
Hij is ook kopman in de Waalse klassiekers omdat Galoppin zich nog eens op het Vlaamse voorjaar gaat richten.
14 december 2016 12:50
Lijkt me een logische aanpak. Jammer voor Wellens dat er op het eerste oog weinig geschikte ritten voor hem zijn. Als ik hem was zou ik vooral rit 3, 8, 14 en 15 met rood omcirkelen. In het echte hooggebergte gaat hij het toch afleggen tegen de echte klimmers vrees ik. Wel zeer veel respect hoe deze man zijn carrière uitstippelt. Kent z´n beperkingen als renner en weet z´n sterke punten als geen ander te benutten.
14 december 2016 13:33
Ah dat wordt een ronde volledig onzichtbaar rijden dus.
14 december 2016 13:39
@ cero
Gallopin gaat Vlaams?! Verrassned, die zie ik juist goed scoren in de Ardennen, m.n. BP en AGR.
14 december 2016 16:47
Prima keuze lijkt me. Het valt wel te hopen dat hij een stuk beter in vorm in dan in die Giro van vorig jaar. Wellens in goede doen moet in ieder geval een van de betere Pantanos van zo'n ronde kunnen zijn.
14 december 2016 16:51
@Gompie
Wellens zei dit vandaag in een krant, Gallopin heeft dat al vaker gedaan maar denk zelf ook dat de klimklassiekers hem beter liggen. En voor de Vlaamse heeft Lotto al enkele toppers.
14 december 2016 19:20
Deze Tour biedt hem veel concurrenten met dezelfde doelstelling en erg weinig ritten die kansrijk zijn voor rittenkapers. Bijzonder weinig kans op succes, is mijn inschatting.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.