Timo Kielich komt dit crossseizoen niet meer in actie: “Voelde me de laatste weken niet 100%”
foto: Cor Vos
dinsdag 2 januari 2024 om 09:20

Timo Kielich komt dit crossseizoen niet meer in actie: “Voelde me de laatste weken niet 100%”

We zullen Timo Kielich deze winter niet meer bezig zien als veldrijder. De 24-jarige renner had nog enkele crossen op de planning, maar heeft besloten deze van zijn programma te schrappen. Dat laat hij weten op sociale media.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik moet bekendmaken dat ik niet zal starten in de geplande veldritten”, schrijft Kielich, die dit seizoen slechts opstapte in één cross. Op 16 december betwistte hij de X2O Trofee Herentals, maar hier kwam hij ten val en haalde hij de finish niet. “Ik voelde me de laatste weken niet honderd procent en dus heb ik, samen met de ploeg, besloten om me volledig te focussen op het aankomende wegseizoen.”

Vanaf dit jaar zal Kielich deel uitmaken van de hoofdmacht van Alpecin-Deceuninck. De afgelopen seizoenen reed hij voor de opleidingsploeg. In 2023 won hij twee etappes in de Oberösterreich Rundfahrt (2.2) en een rit in de Ethias-Tour de Wallonie (2.Pro). Ook werd hij onder meer tweede in de Antwerp Port Epic / Sels Trophy (1.1), derde in de Grand Prix de Denain – Porte du Hainaut (1.Pro) en vierde in Danilith Nokere Koerse (1.Pro).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.