Gerben Thijssen, Timothy Dupont en Thibau Nys nemen deel aan Ruddervoorde Koers

vrijdag 14 mei 2021 om 11:38
Gerben Thijssen, Timothy Dupont en Thibau Nys nemen deel aan Ruddervoorde Koers

foto: Cor Vos

Kermiskoers Ruddervoorde Koers, ook bekend als de Sint-Elooisprijs, pakt op woensdag 19 mei weer uit met een mooie affiche. De wedstrijd is live te volgen op de West-Vlaamse regionale zender Focus WTV.

Een aantal bekende wielrenners staat aan het vertrek in de Oostkampse deelgemeente Ruddervoorde. Een overzicht: Timothy Dupont (Bingoal Wallonie-Bruxelles), Gerben Thijssen, Stan Dewulf, Jens Debusschere, Dimitri Claeys en Bert De Backer (allen individuelen), titelverdediger Sacha Weemaes (Sport Vlaanderen – Baloise), Laurens De Vreese, Guillaume Van Keirsbulck en Lionel Taminiaux (Alpecin-Fenix), Emiel Vermeulen (Xellis – Roubaix – Lille Metropole), Alfdan De Decker en Enzo Wouters (Tarteletto-Isorex) en Michaël Van Staeyen (EVO Pro Racing).

Heel wat veldrijders staan op de voorlopige startlijst. De bekendsten: Eli Iserbyt, Thibau Nys, Toon Aerts, Laurens Sweeck, Ryan Kamp, Michael Vanthourenhout en Corné van Kessel. Ook onder meer belofteformaties van Lotto-Soudal, Team DSM, SEG Racing en Jumbo-Visma maken er hun opwachting.

Onder meer Mathieu van der Poel, Tim Merlier en Lawrence Naesen wisten de kermiskoers de afgelopen jaren op hun naam te schrijven. Sacha Weemaes versloeg in de laatste editie Tim Merlier en Alfdan De Decker in de sprint. De wedstrijd wordt live uitgezonden op de West-Vlaamse regionale zender Focus-WTV.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.