zondag 8 maart 2020 om 19:17

Timothy Dupont tweede in GP Monseré: “We hebben het perfect gedaan”

Video Timothy Dupont sprintte naar een tweede plaats in de GP Monseré, de openiningmanche om de Bingoal Cycling Cup. Enkel Jakobsen kloppen zat er niet in voor de 32-jarige van Circus-Wanty Gobert. Hoe dat wel kan? “Alleen binnenkomen zeker”, lacht Dupont in gesprek met WielerFlits.

De GP Monseré werd niet in eenvoudige weersomstandigheden afgewerkt. Aan Dupont was dat na de finish goed te zien, aangezien hij ons rillend te woord stond. “Ik ben vier keer veranderd van kledij. Dat zegt genoeg”, opent Dupont zijn verhaal. “Ik heb op een gegeven moment met drie regenvesten aan gereden.”

Door tweede en derde te worden in de daguitslag pakt de formatie belangrijke punten voor de Europe Tour. “Het was de bedoeling dat Alfdan De Decker eens mocht doen als hij zich goed voelde. Ik denk dat we het perfect hebben gedaan”, stelt Dupont.

Dupont denkt ook Jakobsen in de toekomst wel eens klop te kunnen verslaan. “Als je tweede bent, kun je normaal ook winnen. Het gaat wel een keer lukken om Jakobsen te kloppen. Ik heb ook Groenewegen en Gaviria al geklopt. Als de puzzel in elkaar valt lukt dat wel.” Misschien in Nokere Koerse? “Ik hoop het, ik ben er wel op gebrand”, sluit Dupont af.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.