Tom Dumoulin op zelfde vlucht als olympiërs met coronabesmetting

donderdag 22 juli 2021 om 19:34
Tom Dumoulin op zelfde vlucht als olympiërs met coronabesmetting

foto: Cor Vos

Tom Dumoulin heeft zaterdag op dezelfde vlucht naar Tokio gezeten als de sporters en het staflid van de Nederlandse sportploeg die in aanloop naar de Olympische Spelen van Japan positief zijn getest op het coronavirus. Ook wielerbondscoach Koos Moerenhout zat in hetzelfde vliegtuig.

Dat meldt het AD vandaag. Hoewel alle Nederlandse sporters voor vertrek naar Japan drie keer zijn getest op het coronavirus, legden zowel skateboardster Candy Jacobs, taekwondoka Reshmie Ooging als een begeleider uit de roeiploeg in Tokio een positieve test af. Alledrie zaten zij zaterdag op dezelfde vlucht van Amsterdam naar Tokio. In het toestel zat ook een deel van de wielerdelegatie, onder wie Dumoulin en bondscoach Moerenhout.

Een duidelijke bron van de drie besmettingen ontbreekt, maar het is niet uitgesloten dat er meer positieve gevallen volgen. “We wachten af wat de uitslagen van morgen zijn. Maar ook die van overmorgen en de dagen erna”, meldt een woordvoerder van sportkoepel NOC*NSF aan nu.nl. “Iedereen heeft zijn stoelnummer moeten invullen, dus ze kijken de tests van degenen die in de buurt hebben gezeten van de positieve gevallen heel goed na.”

Als daar aanleiding voor is, wordt er aanvullend getest. Maar volgens de sportkoepel is daar op dit moment geen sprake van. “Het staat in de regels heet nauw omschreven wanneer je een zogeheten close contact bent. Voor in het vliegtuig is dat zelfs tot op de stoelrijen nauwkeurig vastgelegd. Wie z’n mondkapje heeft opgehouden, wat ook in het vliegtuig verplicht is, wordt niet als close contact gezien.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.