Tom Dumoulin: “Verwacht niet dit seizoen nog te koersen”

maandag 19 augustus 2019 om 13:59
Tom Dumoulin: “Verwacht niet dit seizoen nog te koersen”

foto: Cor Vos

Tom Dumoulin heeft wellicht zijn laatste koers voor Team Sunweb al gereden. De Nederlander, van wie vandaag bekend werd dat hij na dit seizoen overstapt naar Jumbo-Visma, verwacht namelijk niet dat hij dit jaar nog in actie komt als gevolg van zijn knieproblemen.

Dumoulin ging vier weken geleden voor de tweede keer onder het mes, vertelde hij aan de NOS. “Bij de eerste operatie was een deel uit het weefsel boven de pees in mijn linkerknie verwijderd. We hoopten dat daarmee de ontstekingsreactie zou weggaan. Na een aantal weken bleek dat ik toch last bleef houden. De pees bleek te erg beschadigd om te verwachten dat het nog volledig ging herstellen. Met de tweede operatie is de quadricepspees helemaal opengemaakt en is alle rotzooi en weefsel weggehaald. Daarna is de wond dichtgenaaid en begon het revalidatieproces.”

De Nederlander verwacht niet dat hij dit seizoen nog in actie komt. “Ik hoop dat mijn revalidatie heel voorspoedig gaat en dat ik toch nog een koers kan meepakken aan het eind, maar dat is niet de verwachting van de doktoren.” Deelname aan het wereldkampioen is sowieso uitgesloten. “Ik heb Koos Moerenhout na mijn controle twee weken geleden gebeld. Ik had eigenlijk nog een klein beetje hoop op het WK, maar daarvan werd meteen gezegd dat dat niet haalbaar was.”

‘Herstel gaat gewoon lang duren’
Sinds zijn opgave in het Critérium du Dauphiné medio juni zagen we Dumoulin niet meer in actie tijdens de koers. Door de knieproblemen kon hij vervolgens een tijd niet meer fietsen. Dat kan hij nu, vier weken na zijn tweede operatie, weer een klein beetje oppakken. “De oefeningen bij de fysio gaan goed. Ze zijn allemaal tevreden, maar het gaat gewoon lang duren. De pees is flink ingesneden en dat heeft veel tijd nodig om te herstellen. Die tijd moet ik mezelf gewoon geven.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.